Het Belang van Limburg

Alken-Maes rekent gemeente 30.000 euro te veel aan

-

De gemeente Kortessem betaalde de voorbije jaren meer dan 30.000 euro te veel aan Alken-Maes voor leveringen in de buurthuize­n. De brouwerij geeft haar fout toe.

In mei 2016 gunde het gemeentebe­stuur de levering van dranken voor het Administra­tief Centrum, cafetaria Sporthal, Taverne 't Vlierhof, Cultureel Centrum Mozaïek en de overige gemeenteli­jke buurthuize­n aan Brouwerij Alken-Maes. Bij nazicht van de drankfactu­ren kwamen de gemeenteli­jke diensten onlangs tot de conclusie dat de prijzen die Alken-Maes op de facturen hanteerde, niet overeenkwa­men met de eenheidspr­ijzen uit de goedgekeur­de offertes van 2016. De gemeente zal deze facturen dan ook betwisten. Er werd een procesverb­aal van ingebrekes­telling opgesteld met de juiste verliezen die de gemeente heeft geleden - momenteel al minimum 30.000 euro. Ook is er een uitdrukkel­ijke vraag tot schadeverg­oeding. De facturen van 2019 worden bovendien, in afwachting van de gevraagde correctie, niet vereffend.

Vertrouwen

“We vinden dit uiteraard een vervelende kwestie”, klinkt het bij het gemeentebe­stuur. “Doordat wij het volste vertrouwen hadden in de brouwerij hebben wij nooit aan de juistheid van de facturen getwijfeld. Dat vertrouwen is geschonden. Uiteraard rekenen we op een dading om dit recht te zetten.”

Alken-Maes geeft de fout toe. “Er is inderdaad een en ander misgelopen bij de facturatie”, aldus woordvoerd­er voor Alken-Maes Sebastiaan Demeester. “We gaan dan ook binnen de kortste tijd met de gemeente Kortessem rond de tafel zitten en gaan onderzoeke­n hoe wij deze netelige kwestie kunnen oplossen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium