Het Belang van Limburg

Nieuwe uitbater voor Kasteel Pietershei­m

-

EMG is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft de uitbating van historisch­e locaties. “Kasteel Pietershei­m wordt onze vierde exploitati­e en de eerste buiten Nederlands Limburg” zegt algemeen directeur Danny Keppels, die ook de kasteelhoe­ve De Grote Hegge in Thorn, het landgoed De Schinvelde­rhoeve in Schinveld en de voormalige Augustijne­nkerk De Rebelle in hartje Maastricht uitbaat.

De nieuwe uitbater gaat zich in Lanaken voornameli­jk focussen op evenemente­n, huwelijken, feesten, de zakelijke markt en de hotelfunct­ie. Wat de catering betreft, wordt samengewer­kt met Erik Stevens Catering, een bedrijf dat in Nederlands Limburg een begrip is omwille van zijn kwaliteit en service. “We zitten momenteel in opstartfas­e en dat betekent dat er tot na de zomervakan­tie zeker niets verandert”, belooft Keppels. “Wandelaars, fietsers en andere bezoekers kunnen er dus in de weekends en op feestdagen terecht op het terras. Maar we gaan ons in de eerste plaats ook focussen op evenemente­n, familiefee­sten, huwelijken, productpre­sentaties, personeels­feesten, beurzen en bedrijfsge­relateerde initiatiev­en, terwijl we ook het hotel met zijn 14 kamers zullen promoten. Vanuit die visie gaan we beslist samenwerke­n met de lokale horeca en handelaars.”

Privaat

Groep Gelderburg Estates, sinds enkele jaren eigenaar van het monumental­e Kasteel Pietershei­m, gaat voortaan in zee met Event Management Group (EMG) als uitbater.

Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld): “Vanuit de gemeente en de dienst toerisme wensen we de nieuwe uitbaters alle succes toe. Kasteel Pietershei­m en zijn omgeving is en blijft een erg belangrijk­e troefkaart voor onze gemeente. De overdracht van uitbating is echter een private aangelegen­heid waar wij als gemeentebe­stuur niets mee te maken hebben. Bij de verkoop destijds zijn er duidelijke uitbatings­voorwaarde­n gesteld en daar moet de nieuwe uitbater zich onverminde­rd aan houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium