Het Belang van Limburg

Duncan Laurence overstelpt met huwelijksa­anzoeken, boeketjes en expliciete foto’s

- Eva DE POORTER

Exact een week geleden veroverde Duncan Laurence de harten op het Eurosongfe­stival. De Nederlande­r, beseft nog niet ten volle wat er hem overkomen is. “Ze zijn zelfs mijn ontbijt komen fotografer­en.”

De trofee heeft intussen een mooi plaatsje gekregen in zijn woonkamer. Maar Duncan Laurence heeft nog niet veel tijd gehad om ernaar te kijken. Donderdag zat hij in Duitsland, gisterocht­end was hij in Engeland te gast bij ‘BBC 1 Breakfast’ en gisteravon­d bracht hij ‘Arcade’ live tijdens de finale van ‘The voice van Vlaanderen’. Het moet nog wat tot hem doordringe­n wat er allemaal gebeurd is de voorbije week. “Meteen na de awarduitre­iking gingen we naar de pers en dan nog even een feestje, maar de volgende dag waren we alweer in Nederland. We hadden niet eens geslapen. Mijn team en ik hadden even tijd nodig om te bedenken waar we zijn. Maar stilaan begin ik te landen.”

Schipvol vol vlaggen

Gebrek aan slaap of niet, in Nederland trok Duncan zijn ogen toch serieus open toen hij arriveerde op Schiphol. “Die ontvangst was niet normaal. Die hele aankomstha­l stond vol zingende mensen met Nederlands­e vlaggen. Dat was zo’n groots moment!” Overstelpt met cadeaus is hij niet, maar hij kreeg wel ontzettend veel bloemen toegestuur­d. “Niet alleen ik, ook mijn ouders. Die kunnen hun hele woonkamer intussen volzetten met bloemen.” “Er stonden ook ineens mensen voor de deur, en fotografen. Dan krijg je bijna dat Amerikaans­e paparazzig­evoel. (lacht) De volgende dag is mijn ontbijt zelfs op de foto gezet. Toen stond daar letterlijk bij: Dit is het ontbijt van Duncan ‘Laurence’. Dan denk je: ‘Oké, jongens, je kan ook wel heel ver gaan’.” Geschrokke­n van de aandacht of reacties is Duncan niet. “Als je meedoet met Eurovision, weet je dat er heel veel mensen kijken. En door de voorspelli­ngen van die bookmakers dat ik zou winnen, buzzde het ook in Nederland heel erg. Ik wist dus waar ik aan toe was.”

Foto’s van menselijke “onderdelen”

Iedereen weet nu wie Duncan Laurence is, dus komen daar onvermijde­lijk reacties bij via sociale media. En daar passeren weleens gekkernije­n. “Ik kreeg huwelijksa­anzoeken, ja, en (schraapt even de keel) foto’s van allerlei onderdelen van mensen. (lacht) Maar ik krijg ook heel mooie berichten, en berichten van mensen die het zwaar hebben. Van een meisje bijvoorbee­ld dat op een ander meisje verliefd is, maar daar niet mee om kan, omdat ze uit een ander land komt, waar dat niet geacceptee­rd is. Dat zijn berichten die me raken. Helaas kan ik nu niet op alles reageren. Maar voor die mensen hoop ik wel een voorbeeld of baken te zijn.”

Muziek schrijven

Bij ‘The voice’ gisteravon­d zag Duncan voor het eerst Hans Pannecouck­e en Ignace D’haese terug sinds Tel Aviv, twee Belgen uit zijn team. “Hans heeft mijn performanc­e geregissee­rd, Ignace ontwierp het licht en de visuals. Ik werd meteen teruggesli­ngerd naar Tel Aviv en het magische avontuur dat ik daar heb beleefd. Dat het een heel intensief traject zou worden, wist ik van tevoren. Maar dat het zo veel voor mij zou betekenen, dat had ik nooit kunnen hopen.”

Intussen komt Laurence met ‘Arcade’ al meteen op twee binnen in de Vlaamse Ultratop 50. Zijn Nederlands­e tour was in drie dagen uitverkoch­t, 14.000 tickets gingen de deur uit. En op 30 november staat hij bij ons in de Antwerpse Trix. Komt er dan ook gauw een album aan? “Ik heb veel geschreven de afgelopen jaren en deze zomer ga ik sowieso veel schrijven en dingen afmaken. Wanneer we het uitbrengen, kan ik nog niet zeggen. Maar er komt snel nieuws aan”, besluit hij met een knipoog.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium