Het Belang van Limburg

Lucie en Jimmy openen zomerbar in Pliniuspar­k

- Dirk ROEFFLAER

Van 15 juni tot 1 september komt er een zomerbar in het Pliniuspar­k. Uitbaters Lucie en Jimmy verhuizen hiervoor hun restaurant. Ze krijgen de hulp van Bart Nicolaers, de patron van cafetaria De Pline.

De zomerbars schieten de laatste jaren als paddenstoe­len uit de grond. In Tongeren kon men dan ook niet achterblij­ven, vonden Lucie Ory (31) en Jimmy Michiels (34), die in 2010 strandden in de finale van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’. Een jaar na hun deelname openden ze hun restaurant Lucie & Jimmy in de Stationsla­an in Tongeren. Deze zomer verruilen ze dat pand voor hun pop-up Brasa in het Pliniuspar­k. “Vorig jaar zaten we al met dit idee, maar toen is het afgeketst”, legt Jimmy uit. “Een ontmoeting in november met Guy Schiepers (voorzitter van NV Plinius en schepen, red.) heeft de doorslag gegeven.”

Het koppel is ambitieus en houdt van een uitdaging. Brasa bestaat uit drie delen. Zo zal er een beachclub zijn aan een strand van 200 m2 met palmbomen en ligzetels, vlakbij het openluchtz­wembad. De cocktail-/tapasbar is ook via de ligweide van het zwembad te bereiken. Verder voorzien ze een overdekt restaurant, goed voor vijftig couverts, met grillbar en een parklounge met strandstoe­len en een zittribune opgetrokke­n met paletten. Een heus volleybalv­eld moet het plaatje compleet maken.

Themadagen

Het koppel laat zich tijdens dit zomers avontuur bijstaan door Bart Nicolaers, een vaste waarde in de Tongerse horeca. Hij is de uitbater van restaurant de Infirmerie, café Au Phare op de Grote Markt en cafetaria De Pline aan het openluchtz­wembad in het Pliniuspar­k. “Ik voelde vanaf het allereerst­e moment dat er een klik was met Lucie en Jimmy. We houden alle drie van ondernemen en een uitdaging”, lacht Bart. Cocktails, tapas en fijne afgewerkte sharing plates zijn de trefwoorde­n op de menukaart. De sfeer wordt er ingeblazen met livemuziek. De zomerbar zal zeven dagen op zeven open zijn vanaf 12 uur. Er komen vaste themadagen. Zo zal maandag in het teken staan van afterwork, op donderdag staat de barbecue centraal, op vrijdag zal u kunnen dineren met livemuziek en zondag is familiedag.

“De mooie zomer van vorig jaar heeft de doorslag gegeven voor dit avontuur. Het hoeven geen twaalf weken temperatur­en van dertig graden te zijn om een succesverh­aal te worden”, weet Lucie. “Het Pliniuspar­k is de ideale locatie: een parking voor 900 wagens, een zwembad en een speeltuin. Vanaf 7 september zijn we trouwens terug open op onze vertrouwde locatie om iedereen de rest van het jaar te verwennen”, besluit het koppel.

 ??  ??
 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Na een gesprek met Guy Schiepers (rechts) beslisten Jimmy Michiels en Lucie Ory in dit avontuur te stappen met de hulp van Bart Nicolaers.
FOTO DIRK ROEFFLAER Na een gesprek met Guy Schiepers (rechts) beslisten Jimmy Michiels en Lucie Ory in dit avontuur te stappen met de hulp van Bart Nicolaers.
 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Vrijdag werden duizend paletten geleverd zodat men dit weekend kan starten met de bouw van de tribune.
FOTO DIRK ROEFFLAER Vrijdag werden duizend paletten geleverd zodat men dit weekend kan starten met de bouw van de tribune.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium