Het Belang van Limburg

Drieste homejackin­g bij autorevisi­ebedrijf in Hamont

-

HAMONT - Twee overvaller­s hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 3 uur een brutale homejackin­g in een Hamonts revisiebed­rijf uitgevoerd. De zeventiger en zijn vriendin werden erg hardhandig aangepakt en bedreigd met een pistool. Uiteindeli­jk bleef het koppel ongedeerd en was de buit beperkt.

De drieste homejackin­g vond plaats bij Porsche Revisie Jansen Motors in Hamont-Lo. Twee in het zwart geklede overvaller­s drongen de woning van het koppel binnen, nadat ze het alarm hadden weten te ontwijken. De daders moeten goed geweten hebben waar ze naar toe moesten, want de twee konden onopgemerk­t via de achterzijd­e de woning binnen geraken.

Uur gegijzeld

De zeventiger en zijn vriendin werden een uur lang gegijzeld door de twee overvaller­s en werden met revolvers bedreigd. De buit die de overvaller­s vonden in de kluis was blijkbaar niet voldoende. Daarop haalden de overvaller­s de woning helemaal overhoop, waarna ze vertrokken. Er zijn camerabeel­den van de daders. De buit zou eerder beperkt blijven. De beide slachtoffe­rs waren nog steeds onder de indruk van wat hen is overkomen en wensten niet te reageren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium