Het Belang van Limburg

NIET OPGELOST

-

Primagaz blijft erbij: Fernand Toetenel moet meer betalen. “Het is wel mogelijk om de tank weg te halen en het contract kosteloos te verbreken. De klant betaalt dan alleen voor de weghaling van de tank: 200 euro”, zegt Primagaz.

“De tank dient wel leeg te zijn, of moet worden ontgast. Propaan is immers niet vervoerbaa­r met een gewoon transport. Een ontgassing kost 450 euro, plus BTW. Om deze kosten te vermijden, stelden we voor om de tank leeg te stoken.”

“De prijsverho­ging wordt aangereken­d omdat de heer Toetenel een afname heeft die sterk afwijkt van de geschatte afname op het destijds getekende contract. Voor de heer Toetenel was die afname 2500 liter op jaarbasis. Nu is zijn verbruik nog hooguit 150 liter.”

“Als gasleveran­cier verdienen wij onze investerin­gen, zoals de plaatsing en onderhoud van de tank, terug via de marge op het gas. Is dat verbruik nagenoeg onbestaand­e dan houden we enkel kosten over en zijn we genoodzaak­t die kosten te dekken via het huurbedrag. Wel kan de heer Toetenel, indien gewenst, betalen in schijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium