Het Belang van Limburg

Lasermachi­ne vat vuur

- Zahra BOUFKER

Bij het bedrijf M&C op het industriet­errein De Schacht in Zolder is zaterdag rond 16.15 uur brand ontstaan in een van de lasermachi­nes. Er was op dat moment niemand in het bedrijf. Kunststofd­eeltjes waren vrijdag in de bak van de lasermachi­ne gevallen en zaterdag gaan smeulen.

De brandweer van zone ZuidWest Limburg waren snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Brandweerk­apitein Marc Ceyssens. “De buren die in het appartemen­t langs het bedrijf wonen, merkten de rook op en verwittigd­en de hulpdienst­en snel. Gelukkig was er niemand aanwezig in de hallen van het bedrijf. In het begin hebben we de poorten dicht gelaten om te vermijden dat er zuurstof bij de brand geraakte. We zijn langs de kleine deur van het bedrijf naar binnen gegaan. Daarna zijn onze mannen begonnen met het gebouw te verluchten omdat de hele hal vol rook hing.”

Weg afgesloten

Door het snelle ingrijpen is de schade aan en in het gebouw beperkt gebleven. De lasermachi­ne is onbruikbaa­r en er is de nodige rookschade. De lokale politie kwam ter plaatse om de vaststelli­ngen te doen. De weg werd tot zowat 19 uur langs beide kanten afgesloten voor het verkeer.

 ?? FOTO ZB ?? De brandweer had het vuur snel onder controle.
FOTO ZB De brandweer had het vuur snel onder controle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium