Het Belang van Limburg

Derde nationale titel op rij voor Jens Schuermans

Ook Kielich, Depuydt en Pirotte pakken tricolore trui

- Freddy VAES

Op het loodzware maar eerlijke parcours van Houffalize heeft Jens Schuermans voor het derde jaar op rij de nationale titel behaald. Op het podium werd hij geflankeer­d door Kevin Panhuysen uit Peer. Nationaal veldritkam­pioen Timo Kielich behaalde de titel bij de beloften.

Jens Schuermans was vooraf groot favoriet voor de titel bij de eliten. Zijn zege was dan ook niet echt een verrassing, maar je moet het toch nog altijd eerst doen. En er waren nog Limburgers aan het feest. Jens’ neefje Daan Depuydt werd kampioen bij de nieuweling­en. Een jaar geleden was hij er als eerstejaar­s al dicht bij. Toen ging Thibau Nys hem vooraf. Nu was Daan heer en meester. Beloften Timo Kielich (ook al nationaal veldritkam­pioen) volgde zichzelf op als Belgisch kampioen. Zaterdag had Jo Pirotte (zoon van Hilde Quintens) de driekleur al over de schouder gekregen in de categorie master 1.

“Niet overmoedig”

“Mooi dat de Limburgers het zo goed hebben gedaan”, lacht Jens Schuermans die als elitenkamp­ioen met de hoogste eer naar huis mocht. “Het parcours in Houffalize was bijzonder lastig maar ook heel eerlijk. Als je van pech gespaard bleef kwam je automatisc­h op je plaats terecht. Pech bleef achterwege en mijn plaats was blijkbaar de eerste”, lacht hij. “Al vroeg in de wedstrijd had ik door dat ik de sterkste was. Samen met Kevin Panhuysen en Daan Soete konden we meteen een kloof slaan. Onderweg voelde ik dat mijn twee metgezelle­n het soms moeilijk hadden met mijn tempo. Toch wilde ik niet overmoedig worden en dus bleef ik rustig. Tot ik dan naar het einde toe toch eens wilde testen of mijn gevoel wel echt klopte. En inderdaad, bij een versnellin­g sloeg ik een klein kloofje. Ik heb dan nog een rondje gewacht om definitief het verschil te maken.”

EK in Brno

Woensdag reist Schuermans af naar het Tsjechisch­e Brno voor het EK. “Het volgende doel komt er inderdaad al snel aan. Afgaand op mijn jongste prestaties in de wereldbeke­rs hoop ik daar een toptienpla­ats te behalen. Er zijn nogal wat renners die ongeveer hetzelfde niveau halen. Dus veel zal afhangen van het parcours dat de ene al beter ligt dan de andere. Maar dat is afwachten tot de eerste verkenning want ik heb daar nog nooit eerder een wedstrijd gereden.”

 ?? FOTO HBVL ?? Jens Schuermans blijft nog een jaar langer in de driekleur mountainbi­ken.
FOTO HBVL Jens Schuermans blijft nog een jaar langer in de driekleur mountainbi­ken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium