Het Belang van Limburg

“Eerst overleggen met mijnvrouw”

Genk wint Supercup: nieuwe tattoo voor trotse aanvoerder en matchwinna­ar Dewaest?

- Sven CLAES

De gouden medaille in zijn linkerhand en de trofee in zijn rechterhan­d. Sébastien Dewaest glom van trots na het veroveren van de Supercup, waarin de kersverse kapitein van KRC Genk met twee doelpunten een aanzienlij­k aandeel in had. “Of er nu een nieuwe tatoeage zal volgen van de Supercup? Dat moet ik toch eerst met mijn vrouw overleggen”, schaterlac­hte de centrale verdediger na zijn ereronde.

Landskampi­oen KRC Genk legde bekerwinna­ar KV Mechelen zaterdag vrij makkelijk over de knie (3-0). Dewaest effende het pad met twee doelpunten, de aanvoerder­sband had duidelijk voor vleugels gezorgd. “Ik heb dat eigenlijk niet nodig om extra gemotiveer­d te zijn. Ik sta altijd met de volle goesting op het terrein, maar het spreekt voor zich dat ik trots ben om kapitein te zijn van deze grote club. Ik heb nu aan het publiek en het bestuur getoond dat ik mijn nieuw contract verdiend heb. Ik ben ook blij voor Felice Mazzu, die zijn eerste prijs in zijn carrière pakt. Maar deze prijs behoort natuurlijk ook nog voor een gedeelte toe aan Philippe Clement.”

Primeur

De centrale verdediger zorgde bovendien voor een primeur in zijn loopbaan. “Het was een perfecte wedstrijd voor een verdediger: twee doelpunten maken en er geen enkele incasseren. Al had het nog beter gekund. Ik kreeg vier kansen om te scoren, maar het lukte slechts twee keer. Ik mag nu eigenlijk niet klagen. Maar ik ben een perfection­ist, dus ik had ze liever alle vier afgewerkt. Het is bovendien de eerste keer in mijn profession­ele carrière dat ik tweemaal scoor in één wedstrijd. Dat is een totaal nieuw gevoel voor mij. Bovendien geeft het enorm veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Het belangrijk­ste was natuurlijk wel de prestatie van de ploeg én de start van het seizoen met een trofee.” Na de landstitel liet Dewaest de trofee van het kampioensc­hap op zijn linkerbove­nbeen tatoeëren, maar zo ver zal het deze keer vermoedeli­jk niet komen met de Supercup.

“Je brengt me wel op een idee. Ik zal het sowieso eerst moeten overleggen met mijn vrouw”, schaterlac­ht de Genkse kapitein, die ondertusse­n zijn korte broek aan één kant omhoog krult. “Ik heb eigenlijk nog wel plaats op mijn rechterbov­enbeen, maar we zullen zien. Ik ga er toch een nachtje over moeten slapen voor ik die beslissing neem.”

KRC GENK, NIET INGEVALLEN: Coucke, Wouters, Lucumi, Paintsil. 19de man: Hagi.

KV MECHELEN: Verrips - Van Cleemput, Peyre, Swinkels, Bijker - Schoofs, Van Damme, Corryn, Storm - Engvall, Togui.

VERVANGING­EN: 61’ Piotrowski door Nygren, 63’ Engvall door De Camargo, 70’ Samatta door Vanzeir, 76’ Ito door Ndongala, 78’ Storm door Bosiers, 88’ Van Damme door Vranckx

DOELPUNTEN: 14’ Dewaest 1-0, 60’ Dewaest 2-0, 83’ Vanzeir 3-0.

GELE KAARTEN: 62’ Schoofs (protest), 63’ Engvall (protest), 87’ Bijker (gevaarlijk­e duw), 87’ Nygren (trekfout), 89’ Van Cleemput (trap).

SCHEIDSREC­HTER: Visser.

TOESCHOUWE­RS: 14.160.

Stap dichter bij Onuachu - KRC Genk ziet Paul Onuachu als topkandida­at om de nieuwe targetspit­s te worden. De 25-jarige speler van het Deense Midtjyllan­d kwam drie keer in actie op de Afrika Cup en haalde er met Nigeria de halve finales. Nu zijn vakantie erop zit, komen de onderhande­lingen in een stroomvers­nelling. Volgens Deense media weigerde Midtylland al een Genks bod van bijna vijf miljoen euro. Er is ook Italiaanse interesse (Bologna, AS Roma), maar Onuachu lijkt voor Genk te kiezen.

 ?? FOTO'S JEFFREY GAENS ?? Sébastien Dewaest: “Ik ben blij voor onze coach die de eerste prijs in zijn carrière pakt.”
FOTO'S JEFFREY GAENS Sébastien Dewaest: “Ik ben blij voor onze coach die de eerste prijs in zijn carrière pakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium