Het Belang van Limburg

“Kook nu elke dag voor Joakim Maehle”

Berge verliet appartemen­t maar sluit extra jaartje Genk niet uit

-

“Ik heb een schitteren­de entourage, die bezig is met mijn toekomst. Ik sluit niets uit, ook een extra jaartje Genk niet. Ik amuseer me nog elke dag, al moet ik wel koken voor Maehle”, schaterde een ontspannen Sander Berge.

De toekomstpl­annen van Sander Berge waren enkele maanden geleden zonneklaar. De 21jarige Noor was klaar voor de stap naar de Europese (sub)top. Hij ging na het verstrijke­n van het huurcontra­ct niet op zoek naar een nieuw appartemen­t maar verhuisde naar de flat van EK-ganger Joakim Maehle. Eén week voor de competitie­start woont Berge er nog altijd. “Dat betekent dat ik als tegenprest­atie elke dag moet koken”, bulderde Berge.

Sevilla

Kandidaten om Berge binnen te rijven zijn er in overvloed. Alleen klopt het volledige plaatje voorlopig niet. Ofwel willen geïnteress­eerden genoeg betalen maar vindt Berge het sportief niet interessan­t (Sheffield United), ofwel komt het bod niet in de buurt wat Genk wil én met Berge heeft afgesproke­n. Zo blijft Sevilla geïnteress­eerd. Maar zij bieden voorlopig niet eens de helft van de gevraagde 25 miljoen. “Ik kan daar niets zinnigs over zeggen”, haalde Berge na de Supercup de schouders op. “Ik word omringd door heel bekwame mensen, die me op het gepaste moment wel zullen op de hoogte brengen, als er iets beslist moet worden. Intussen heb ik het hier helemaal naar mijn zin bij een club die de Champions League speelt.” Berge stak er zaterdag niet alleen letterlijk met kop en schouders bovenuit op het middenveld. Hij genoot ook met volle teugen.

“Het was zalig om die Supercup in de lucht te steken. Dat is ook het mooie van deze jonge spelersgro­ep: ik proef heel veel honger. Wij leunen niet achteruit na het behalen van de landstitel. Er is ook best veel kwaliteit bijgekomen. Genk blijft zijn filosofie trouw met het binnenhale­n van toptalente­n, die daarna doorgroeie­n naar nog grotere clubs. (grijnst) Op het juiste moment.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Sander Berge etaleerde nogmaals zijn klasse.
FOTO JEFFREY GAENS Sander Berge etaleerde nogmaals zijn klasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium