Het Belang van Limburg

“Graag voetballen voor 15.000 fans”

Doelpunten­maker Vanzeir ondanks spreekkore­n op weg naar Mechelen Wouter Vrancken “Genk maatje te groot”

-

De man die KV Mechelen zaterdag definitief uittelde met een derde Genkse goal maakt waarschijn­lijk het seizoen vol achter de Kazerne. Dante Vanzeir wil de uitdaging aangaan, ondanks de Mechelse spreekkore­n die hij als ex-Beerschott­er moest ondergaan.

Vanzeir plaatste een onwaarschi­jnlijk orgelpunt achter de Supercup. Kluts kwijt in de kleine rechthoek na een lange ren. Tot twee Mechelse verdediger­s aan een glijpartij begonnen en hij vanuit een onmogelijk­e hoek toch kon scoren. “Ik denk niet dat ik al ooit vanuit zo’n scherpe hoek gescoord heb”, schaterde de Beringenaa­r.

Vanzeir haalde zo zijn gram na een warm onthaal van de Mechelse fans. Voor hen is hij een Rat, de rivaliteit met Vanzeirs vorige leenhalte Beerschot is enorm. Tegelijker­tijd zaten Genk en KV Mechelen zondag opnieuw rond de tafel om een uitleenbeu­rt af te ronden. Laatste twistpunt was nog het aankoopbed­rag, dat in de optie wordt opgenomen. Ook Waasland-Beveren is officieel nog in de running maar het hoofd van Vanzeir staat duidelijk op Mechelen.

“Ik til niet zwaar aan die spreekkore­n”, lachte Vanzeir. “Dat hoort erbij, het motiveert me extra. Het is ook maar een kleine groep fans die daar achter zit. Het zal mijn beslissing niet beïnvloede­n. Wekelijks voor 15.000 mensen voetballen, trekt me aan. Mijn keuze staat voor 90 procent vast. Genk blijft mijn thuis, ik heb enorm genoten van mijn invalbeurt en goal. Maar op mijn leeftijd moet ik spelen, ik heb nieuwe stappen gezet bij Beerschot. Hopelijk lukt dat ook bij een club in de hoogste afdeling.” De bezoekende coach Wouter Vrancken had geen moeite om toe te geven dat Genk een maatje te groot was. “Het verschil tussen een ploeg die Champions League speelt en bijna klaar is én een promovendu­s die zijn transfers nog moet doen. We zijn nog maar een dag of tien geleden aan de voorbereid­ing begonnen, tot dan was iedereen vooral met zijn eigen toekomst bezig. Ik ben blij dat we weerbaar waren. Alleen jammer dat we teveel respect toonden tot de 1-0 en dat we drie goals weggaven. Hier kunnen we zeker veel uit leren.”

 ?? FOTO JEFFREY
GAENS ?? Dante Vanzeir: “Mijn keuze staat voor 90
procent vast.”
FOTO JEFFREY GAENS Dante Vanzeir: “Mijn keuze staat voor 90 procent vast.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium