Het Belang van Limburg

Opvolging staat bijna klaar

-

Aan kippenvelm­omenten geen gebrek tijdens de afscheidsw­edstrijd van Thomas Buffel. Van een heerlijke tifo, over technische hoogstandj­es van de voormalige sterren, tot de vertederen­de entree van zijn enthousias­te tweeling.

Het rijtje ex-ploegmaats dat Buffel vergezelde tijdens de Charity Legend Game, die de Supercup voorafging, oogde even imposant als zijn carrière. KRC Genk, Feyenoord, Glasgow Rangers, Cercle Brugge, maar ook de Rode Duivels leverden een indrukwekk­ende reeks sterren van toen. Luc Nilis demonstree­rde zijn unieke traptechni­ek, maar ook de flitsen van De Bilde, de Mpenza’s, Van Hooijdonk, Bosvelt en Mols mochten gezien worden. Genkse monumenten als een luid toegejuich­te Köteles, Anele, Daerden, Soetaers, Engelaar, Matoukou (net niet op competitie­gewicht), Kumordzi, Kennedy en de nog immer sierlijke Joao Carlos passeerden de revue en de coaches Anthuenis, Denier, Been en McLeish maakten het plaatje compleet.

Alex Rae, ploegmaat bij Rangers en assistent van McLeish in Genk, scoorde met een lob vanop eigen helft. McLeish pakte bij de 1-2 vervolgens uit met een gouden wissel: Buffel werd na een gemiste kans vervangen door zijn zoontjes Fausto en Maceo en hun neefje Matisse. Zij zorgden voor een riante 7-2-zege, het feestvarke­n mocht zelf de laatste goal tegen de netten trappen. Volgde nog een emotioneel afscheid van de Genkse fans, die hem met een wondermooi­e tifo hadden onthaald. “Ik ga even de tijd nodig hebben om dit te laten bezinken”, straalde een zichtbaar geëmotione­erde Buffel. “De fans waren fantastisc­h, de tifo indrukwekk­end. Hier ben ik thuis. En het matcheinde maakte duidelijk dat het tijd is om te stoppen, mijn zoontjes scoren al makkelijke­r dan ik. Ook zij hebben er enorm van genoten, ik ben blij dat ik nu meer tijd voor het leven buiten het voetbal kan maken.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Terwijl hij geniet van de tifo stapt Buffel het veld op met zoontjes Fausto en Maceo en hun neefje Matisse.
Voor de aftrap gingen beide teams samen op de foto.
FOTO JEFFREY GAENS Terwijl hij geniet van de tifo stapt Buffel het veld op met zoontjes Fausto en Maceo en hun neefje Matisse. Voor de aftrap gingen beide teams samen op de foto.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium