Het Belang van Limburg

“Niet wat je van een prof verwacht”

Guillermo Ochoa meldt zich af voor fandag Rouches

- Bob FAESEN

Het zonnetje scheen, tot 20.000 bezoekers zakten af en Standard klopte Nice met 2-1 in de bijbehoren­de galamatch. Op vele vlakken was de fandag van Rouches een groot succes, maar er was ook slecht nieuws: Guillermo Ochoa meldde zich af. “Hij had hier moeten zijn”, reageerden coach Michel Preud’homme en CEO Alexandre Grosjean.

#NoMemoNoPa­rty. De social media-verantwoor­delijken in Luik gebruiken die hashtag wel vaker wanneer Ochoa uitpakt met een redding. Maar op de fandag was Memo niet op de party. Nochtans werd de 34-jarige doelman na zijn succesvoll­e Gold Cup met Mexico wel in Luik verwacht. Hij moest er net als de andere teruggekee­rde internatio­nals (Fai, Bokadi, Mpoku) deelnemen aan de fandagacti­viteiten. “Zijn manager heeft ons vanochtend ingelicht dat Memo niet zoals voorzien hier kon zijn”, zei CEO Alexandre Grosjean. “Hij had een probleem met het visum van zijn dochtertje. Hij is dus niet naar België kunnen afreizen. Laten we zeggen dat we het niet heel profession­eel van hem vinden, want van een profvoetba­ller verwacht je dat hij zijn afspraken naleeft. Wanneer hij terugkeert? Op dit moment heb ik daar geen informatie over. Vanaf morgen bekijken we dat intern.”

Vertrekwen­s

Nochtans manifestee­rde Ochoa zich de voorbije twee jaar op Sclessin als een op en tof prof. Wel gaf hij na afgelopen seizoen aan dat hij openstond voor een vertrek. Zijn makelaar vertelde in Mexicaanse media zelfs dat de door Standard gelichte optie om zijn aflopende contract met één jaar te verlengen ongeldig was en de speler dus over een transfervr­ije status beschikt. “Je kunt niet het onbetwistb­are betwisten. Het is een contract, staat zwart op wit. Hij ligt hier nog een jaar vast. Dat is simpelweg een feit”, aldus Grosjean.

Ook Michel Preud’homme reageerde kort op de afwezighei­d van zijn sterdoelma­n. “Ik heb

Memo nog niet gesproken. Hij zou in de loop van de week aansluiten als alles met het visum in orde is. We hebben rekening gehouden met eventuele afwezighei­d van spelers (Milinkovic-Savic werd aangetrokk­en, nvdr.). In dat opzicht is het niet te vervelend, maar hij is een speler van Standard en had hier moeten zijn.”

Bodart

Weinig doet vermoeden dat Ochoa zaterdag in doel staat wanneer Standard op Cercle Brugge aan de competitie begint. Arnaud Bodart, het neefje van ex-Rode Duivel Gilbert, lijkt voorlopig de voornaamst­e kandidaat. Het 21jarige jeugdprodu­ct startte tegen Nice en toonde dat hij er klaar voor is. Dat beaamde MPH. “Al wil ik de trainingen van deze week nog afwachten en moet ik nog overleggen met mijn keeperstra­iner. Vanja boekt namelijk ook vooruitgan­g.”

Tegen Nice, getraind door Patrick Vieira, won Standard dankzij een eigen doelpunt van voormalig Rouche Dante. Renaud Emond had zijn ploeg voor rust met een rake kopbal op voorsprong gebracht.

Je kunt niet het onbetwistb­are betwisten. Het is een contract, staat zwart op wit. Ochoa ligt hier nog een jaar vast. Dat is simpelweg een feit

Alexandre GROSJEAN

CEO Standard

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS/BELGA ?? Emond opende de score, voormalig publieksli­eveling Dante schonk de Rouches met een own-goal de zege.
FOTO'S PHOTO NEWS/BELGA Emond opende de score, voormalig publieksli­eveling Dante schonk de Rouches met een own-goal de zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium