Het Belang van Limburg

Hazard debuteert met nederlaag

-

Voor 60.000 fans in Houston heeft Eden Hazard tegen Bayern München zijn debuut gemaakt voor Real Madrid. Hoewel de Koninklijk­e met 3-1 verloor, kon de Rode Duivel wel overtuigen met een prima prestatie op zijn vertrouwde linkerflan­k.

Van alle offensieve spelers - Bayern incluis - was Hazard het vaakst aan de bal: 33 keer, goed voor 105 baltoetsen in totaal. Op zijn passing was weinig aan te merken - van zijn 25 passes kwamen er 22 aan - en hij was zowat de enige bij Real die actie ondernam. Met een hakje of een korte dribbel was hij zijn tegenstand­er geregeld te snel/slim af. Een assist of een goal zat er niet in. Eén keer was hij te onbaatzuch­tig en legde hij nog opzij in plaats van zelf te trappen, één keer kwam hij naar binnen en schoot hij overhoeks, maar bokste Neuer de bal weg. “We kennen Eden, hij ís al een goeie speler”, vertelde coach Zinédine Zidane. “Hij is gedreven, scoort vlot en bewees bij zijn vorige clubs dat hij het verschil kan maken. Maar nu hebben wij hem in onze rangen en gaan wíj profiteren van zijn kwaliteite­n. (grijnsje) Ik denk dat hij nog veel beter kan worden, ja. Maar dat hij een club als Real Madrid - een speciale club, dat weet iedereen - nodig had om nog een extra stap te zetten. Die leeftijd is geen probleem. Zelf kwam ik pas naar Real toen ik al 29 was (in 2001, nvdr.) en toch leerde ik in de vijf daaropvolg­ende jaren nog heel wat bij. Ook voor Eden moet dat lukken.”

In afwachting van een definitiev­e keuze kwam Hazard met rugnummer 50 het veld op. Met nummer 11 komt alvast een extra optie vrij, want Gareth Bale kreeg te horen dat hij mag vertrekken. Woensdagoc­htend 1 uur Belgische tijd oefent Real opnieuw. Dan is Arsenal in Washington de tegenstand­er.

 ?? FOTO USA TODAY SPORTS ?? Hazard laat Kimmich ter plaatse.
FOTO USA TODAY SPORTS Hazard laat Kimmich ter plaatse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium