Het Belang van Limburg

“Meestrijde­n tot het einde”

STANDARD Preud’homme wil Carcela wakker houden

-

“Vorig seizoen eindigde Standard derde. Op zich niet verkeerd. Maar er waren de nodige problemen. Preud’homme kon die wel benoemen en heeft oplossinge­n gezocht. Ik zie de Rouches deze keer tot het einde meedoen voor de prijzen. Na een tweede en derde plaats nu op 1?”

“Laat ons beginnen met het programma. Zeker de start oogt aantrekkel­ijk. Oké, openen op Cercle Brugge, is misschien geen cadeau. Maar het is wel meteen een test om te zien of het uitproblee­m van de baan is. Daarna volgen Zulte Waregem, STVV, Moeskroen en Kortrijk. Dat opent perspectie­ven. Zeker nu vaststaat dat Standard door de schorsing van KV Mechelen onmiddelli­jk in de poules van de Europa League mag aantreden. Dat betekent geen extra belasting van Europese wedstrijde­n in augustus. Samengevat: twee serieuze voordelen.”

“Ander pluspunt voor de Luikenaars is de duidelijkh­eid aan de top van de club. Bij Anderlecht is Kompany op sportief vlak de baas, iedereen schaart zich achter hem. Bij Standard is dat Michel Preud’homme. Hij is coach en ondervoorz­itter. Hij trekt dus aan heel veel touwtjes en bezit de macht om fouten die gemaakt zijn, te corrigeren.”

Karakterpr­obleem

“Wat er vorig seizoen verkeerd liep, laat zich heel eenvoudig benoemen. Sla er de resultaten op na en je ziet een serieus uitcomplex. Maar eigenlijk was dat een karakterpr­obleem dat je ook terugzag in de mindere periodes. Het ontbrak aan regelmaat en bezieling bij de sterkhoude­rs. Vanaf het moment dat de betere spelers als Carcela, Mpoku, Emond het lieten afweten, waren er nauwelijks alternatie­ven. Ik heb het gevoel dat die mankemente­n voor een belangrijk stuk zijn weggewerkt. Met een fitte Oulare, met Avenatti en Emond kan Preud’homme kiezen voor een systeem met één of twee spitsen. Op de flanken werden Boljevic en Limbombe aangetrokk­en. Dat is zeker met de intentie om iemand als Carcela wakker te houden en te profiteren van zijn betere momenten. Achterin voorzie ik ook de nodige stabilitei­t, eenmaal Vanheusden weer inzetbaar is. Met Marin en de wispelturi­ge Djenepo ging er wel wat creativite­it verloren, dat moet worden opgevangen. Maar ik heb de indruk dat het in de voorbereid­ing niet slecht loopt. Dit Standard is voor mij een serieuze titelkandi­daat.”

COACH: Michel Preud’homme (tweede seizoen). IN: Selim Amallah (Moeskroen), Mergim Vojvoda (Moeskroen), Aleksandar Boljevic (Waasland-Beveren), Nicolas Gavory (Utrecht), Felipe Avenatti (Bologna), Dario Castro (Independie­nte Santa Fe), Anthony Limbombe (Nantes), Vanja Milinkovic-Savic (Torino). Terug van huur: Duje Cop (Real Valladolid), Uche Agbo (Rayo Vallecano). OUT: Marin (Ajax), Djenepo (Southampto­n), Selahi (FC Twente), Luchkevych (FK Oleksandri­a), Déom (MVV), Carlinhos (Vitoria), Mmaee (einde contract).

PROGNOSE: TITELKANDI­DAAT (PLAATS 1)

 ?? FOTO PHN ?? Anthony Limbombe is een van de opvallends­te Luikse aanwinsten.
FOTO PHN Anthony Limbombe is een van de opvallends­te Luikse aanwinsten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium