Het Belang van Limburg

“Uitschiete­r nodig”

-

“Zulte Waregem is het na een rotseizoen aan zichzelf verplicht om beter te doen. In het verleden stonden de troepen van Francky Dury (foto) bekend om hun positieve uitschiete­rs. De laatste jaren zie ik daar niet veel meer van terug. Standvasti­gheid is goed. Maar Essevee is te vlak geworden. Een grijze muis. En dat kan Dury toch onmogelijk appreciëre­n, denk ik. Hij wil positief voetbal brengen met zijn team. Als die grijze lijn dit jaar wordt doorgetrok­ken, zou het me niet verbazen als hij toch eens zijn pijlen op een andere uitdaging zal richten.”

“Defensief had Zulte Waregem vorig seizoen grote problemen. Die moeten in eerste instantie worden opgelost. Verder is er in de vuurlijn aardig wat kwaliteit verdwenen. Hamdi Harbaoui is elk jaar goed voor 20 goals. Daarnaast is Théo Bongonda naar Genk vertrokken en is Thomas Buffel gestopt. Dat zijn drie spelers die in moeilijke omstandigh­eden een ploeg er kunnen doorsleure­n. Ik ben benieuwd hoe ze het vertrek van dat trio zullen opvangen. Gewoonlijk kopen ze op het einde van de mercato nog een paar spelers bij de topclubs. Ik laat me verrassen.”

COACH: Francky Dury (negende seizoen).

IN: Cameron Humphreys (Man City), Visar Shala (Club Brugge), Luka Zarandia (Arka Gdynia), Nikolaos Kainourgio­s (AE Sparti), George Timotheou (Schalke 04), Omar Govea (FC Porto), Dimitri Oberlin (FC Basel), Cyle Larin (Besiktas).Terug van huur: Fredrik Jensen (Odds BK), Aliko Bala (Hapoel Marmorek), Ben Reichert (FC Ashdod). OUT: Theo Bongonda (Zulte Waregem), Hicham Faik (Heerenveen), Hamdi Harbaoui (Al Arabi), Robert Mühren (Cambuur Leeuwarden). Einde huur: Bedia, Peeters. Einde contract: Buffel (gestopt), De Mets (gestopt), Madu, Verboom.

PROGNOSE: UITDAGER PLAY-OFF 1 (PLAATS 8)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium