Het Belang van Limburg

Geens komt zwaar ten val in Canada

-

Na zijn zege in Montréal en de derde plaats in Hamburg heeft Jelle Geens in de voorlaatst­e manche van de World Triathlon Series (WTS) in Edmonton kennisgema­akt met de keerzijde van de medaille. De Zoldernaar kwam in Canada zwaar ten val tijdens het fietsen en moest opgeven. Geens hield aan zijn tuimelpert­e brandwonde­n en kneuzingen aan de rug over. Daardoor kon hij zondag niet aantreden in de gemengde aflossing en moest het Belgisch team forfait geven. De volgende WTS-manche voor het gemengde aflossings­team staat op 18 augustus op het programma in Tokio en doet dienst als testevent.

Podium voor Van Riel

Geens’ ploegmaat Marten Van Riel kende betere tijden in Canada. Na 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen finishte hij derde op tien seconden van de Britse winnaar Johny Brownlee, en op vijf seconden van de Spanjaard Mario Mola. Bij de dames legde Claire Michel beslag op de vierde plaats. Valérie Barthelemy eindigde 14e plaats.

?? Foto INSTAGRAM ?? De gehavende rug van Geens.
Foto INSTAGRAM De gehavende rug van Geens.