Het Belang van Limburg

Het weekend van net niet

Belgen flirten met WK-grens, maar Zuid-Afrikaan zet strafste prestatie neer

- Gert SILLEN

Als er al gesproken kan worden van een winnaar in de Net Nietcatego­rie, dan mag Eline Berings (33) zeker en vast die ‘vervloekte’ trofee afhalen. In haar tweede (!) race van het seizoen sprintte de Gentse op de 100m horden gelijktijd­ig met de Française Ana Sewe naar een tijd van 12.97. Eén honderdste onder de gevraagde WK-limiet van 12.98. De vreugde was van korte duur, want door een zuchtje rugwind te veel kon de tijd niet gehomologe­erd worden voor WK-afvaardigi­ng. Toch droop de ontgoochel­ing niet af van Berings’ gezicht omwille van de gemiste WK-kans. “Natuurlijk is het balen, maar ik ben superblij met het niveau dat ik hier haal.” Vorige week woensdag maakte de ex-Europese indoorkamp­ioene op de 60m horden haar rentree na maanden blessurele­ed in het Luikse Naimette met een tijd van 13.36. “Ik heb veel agressieve­r gelopen dan woensdag, maar het gevoel was nog niet altijd even super. Dat ik meteen zo’n tijd zou neerzetten, had ik ook niet verwacht.” Voor Berings is deze chrono een flinke opsteker na een periode van blessurepe­rikelen aan haar achillespe­es. “Of ik deze conditie meteen wil verzilvere­n? Neen, ik ben maanden out geweest en omdat ik meteen een toptijd neerzet ga ik niet van de ene wedstrijd naar de andere meeting hollen om me voor het WK te plaatsen. Ik houd me aan mijn planning. Normaal kom ik begin augustus opnieuw in actie op wedstrijde­n in het Brusselse.”

Als troostprij­s ontving Eline Berings de Paul Eerdekens-prijs voor de beste Belgische prestatie. Landgenote

Anne Zagré, die reeds haar ticket voor het WK op zak heeft, miscastte haar wedstrijd volledig en finishte in 13.51.

PR voor Orcel

Wie wel snel onder de WK-limiet wil duiken, is hoogspring­ster Claire Orcel (21). De Waalse atlete evenaarde met een sprong van 1m91 haar persoonlij­k record en won hiermee het springconc­ours. Orcel, die op het recente EK voor beloften als vijfde eindigde, liet de lat op 1m94 leggen. De hoogte waarmee ze haar ticket voor het WK zou binnenrijv­en, maar ze faalde driemaal. “Ik ben tevreden, maar ik had gehoopt hier het WK binnen te halen. Volgend weekend op de Franse kampioensc­happen, waar er sterke concurrent­ie is waaraan ik me kan optrekken, onderneem ik een nieuwe WK-poging.”

Daarnaast geraakte AVT-atlete Gretel Canters niet over de beginhoogt­e van 1m65.

 ?? FOTO BELGA ?? In haar tweede race van het seizoen sprintte Eline Berings (links) op de 100m horden onder de gevraagde WK-limiet. Door te veel rugwind kon de tijd niet gehomologe­erd worden.
FOTO BELGA In haar tweede race van het seizoen sprintte Eline Berings (links) op de 100m horden onder de gevraagde WK-limiet. Door te veel rugwind kon de tijd niet gehomologe­erd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium