Het Belang van Limburg

Geen 1.500m voor Kimeli, wel al ticket voor 5.000m

-

Op de (halve) fond-nummers, de klassieker­s van de Nacht, beten de Belgen hun tanden stuk op de jacht naar WK-limieten. De Waalse Elise Vanderelst, vice-Europees belfotenka­mpioene, liep 1.03 te traag op de 1.500m voor Doha. “Door het EK en de wedstrijd in Naimette stond ik minder fris aan de start, maar ik ben niettemin tevreden over deze wedstrijd. De komende weken zal ik nog zeker limietpogi­ngen ondernemen.”

Nog bij de vrouwen slaagde Renée Eykens er op de 800m nog niet in het select kransje WK-gangers te vervoegen. “Ik kon moeilijk mijn plaats vasthouden in het gedrum. Om telkens weer in een gunstige positie te geraken, verspilde ik veel energie die ik op het einde te kort kwam.”

Kimeli niet, Bouchikhi niet

Wie wel al zijn koffers mag pakken voor Doha is Isaac Kimeli, die vroeger op het seizoen de 5.000mlimiet liep. Hij had ook graag geschitter­d op de 1.500m, maar kwam 1.90 te kort. “Jammer, halfweg viel het tempo even stil, waardoor de limiet niet meer haalbaar was.” Soufiane Bouchikhi baalde wegens het mislopen van de WKlimiet op de 5.000m. “Misschien dat de race in Londen op de 10.000m nog in mijn benen zat, hoewel ik onlangs mijn beste training ooit liep. Het is een ingewikkel­d seizoen wegens het late WK. Ik ga me nu voorbereid­en op het BK om daar mijn limiet te behalen en dan die goede vorm door te trekken naar het BK. Nu al goed zijn en dit twee maanden volhouden is onhoudbaar.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Isaac Kimeli.
FOTO BELGA Isaac Kimeli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium