Het Belang van Limburg

Thuiszege voor Shane Lowry

-

Shane Lowry heeft op overtuigen­de manier The Open op zijn naam geschreven. De Ier domineerde van bij de start en schreef zo de eerste Major uit zijn carrière op zijn naam. Thomas Pieters stelde teleur op de slotdag en eindigde 68ste.

Bij het aansnijden van de slotronde op Royal Portrush had Lowry al een voorsprong van vier slagen op eerste achtervolg­er Tommy Fleetwood. Die voorsprong bouwde hij in de loop van de erg winderige slotdag uit tot een half dozijn. Nummer drie Tony Finau volgde zelfs op acht slagen.

The Open is pas de vijfde profession­ele zege van Lowry. Hoewel hij eerder dit jaar al succesrijk was in Abu Dhabi, was zijn eerste Major-zege onverhoopt. In de vier voorgaande Opens had hij immers telkens de cut gemist. Toen Lowry zijn laatste en winnende putt maakte, brak er in Portrush en bij uitbreidin­g heel Ierland een volksfeest los. De Ieren hadden op Rory McIlroy of publieksli­eveling, want in Portrush geboren, Graeme McDowell gehoopt, maar kregen een andere Ier. Die is met de klap niet alleen een beker, maar ook wat meer dan 1,7 miljoen euro rijker.

Pieters

De favorieten, met Rory McIlroy en Tiger Woods op kop, faalden. Dat duo haalde zelfs het weekend niet. Thomas Pieters slaagde daar wel in, maar nam in de slotronde een desastreuz­e start. Op de eerste hole liet hij een triple bogey - oftewel drie verliessla­gen noteren. Toen hij daar een bogey aan vastplakte, was het kalf verdronken. Resultaat een 76 en een 68ste eindplaats.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium