Het Belang van Limburg

“Succes is onverw

Frans (13) en Dewi (15) Looijmans zijn veelwinnaa­rs

- Geert STIENISSEN

Met Dewi en Frans heeft de familie Looijmans uit Hamont-Achel twee

in haar rangen. Frans won elf opeenvolge­nde jeugdtorno­oien, waaronder afgelopen weekend Winterslag, en Dewi schitterde met een double bagle in de finale te Neeroetere­n.

veelwinnaa­rs

“Voor mij staat plezier nochtans voorop, en daar hoort een sporadisch tennispart­ijtje bij”, glimlacht Dewi.

Het Nederlands-Indonesisc­h koppel Jan en Rachmawaty Looijmans glimt van trots. “Mijn kinderen groeien elk jaar”, zegt Jan. “Om opa en oma, inmiddels tachtigers, op de hoogte te houden schafte ik een handige app aan. Die app berekent ook de ballen die Dewi buiten het veld slaat. Waar dat verleden jaar nog 30% was, daalde dit tot minder dan een op vijf ballen. En de groei situeert zich niet enkel in het spel van mijn kinderen. De dertienjar­ige Frans werd fysiek sterker en groter. Hij snakt bovendien enorm naar tennis. Zo gaat hij wekelijks twee tornooien met de glimlach tegemoet. En in 87 enkelparti­jen lukte hij 23 finales waarvan 17 eindzeges in de jeugdreeks­en 15/2 en 13/1. Knap toch.”

Heren 4

Hoewel Frans liever zijn racket laat spreken wil hij die prestaties wel even toelichten. “Afgelopen winter volgde ik samen met Dewi bij onze club TC Hamont één duotrainin­g en één groepstrai­ning. Samen goed voor 2,5 uur tennis per week. In het zomerseizo­en probeer ik vooral veel wedstrijde­n mee te pikken in het jeugdcircu­it. Want de masters en de Vlaamse kampioensc­happen zijn zeker doelen. Ik denk wel dat ik na dit seizoen overschake­l naar heren 4”, aldus Frans.

Drie sets

Zus Dewi (15) maakte reeds die overstap naar de open reeksen. Ze is minder tennisgek dan haar broer, maar behoort met tornooizeg­es in Peer, Neerpelt, HechtelEks­el en Neeroetere­n evenzeer tot de Limburgse uitblinker­s. “Volledig onverwacht”, zegt ze. “Ik kwam erg moeilijk op gang in de interclubp­artijtjes. Het ontbrak me aan wedstrijdr­itme waardoor mijn niveau gezakt was. Intussen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium