Het Belang van Limburg

“Nu focus op heren 3”

Klaas Wijnen speelt al voor de tweede week op rij drie finales

- Jeroen FISSETTE

Het was alweer een drukke zondag voor Klaas Wijnen. Nadat hij vorige week reeds drie finales speelde op zijn thuisclub TC Maaseik, deed hij dat huzarenstu­kje gisteren in Neeroetere­n gewoon over.

“Waarschijn­lijk ga ik me nu toch toeleggen op de heren 3”, laat hij weten dat dit wel eens de laatste keer kan zijn dat hij zich inschrijft voor drie reeksen. Heren 2, heren 3 en dubbel heren 6. Dat waren de drie reeksen van het tornooi op Smash Neeroetere­n TC waarvoor de 25-jarige Klaas Wijnen zich inschreef én dus ook doorstoott­e tot de finale. Zijn drukke zondag begon al om 10u ’s morgens met de eerste finale in de heren 3. Een vrij vlotte zege en rustig de tijd om nog naar huis terug te keren. Om 16u45 volgde immers pas zijn heren 2-finale. “Toch ging ik al rond 14u terug naar Neeroetere­n”, verraste de Maaseikena­ar. “Bob Devries en Bram Verbeeck, beiden ook spelers van TC Maaseik, speelden dan de finale van de heren 4.” Zo kon hij zich ook ontspannen voorbereid­en op het tweede luik.

Voetbal en padel

“Vorige week speelde ik in Maaseik al drie finales. Afgelopen vrijdag moest ik hier bovendien ook al drie matchen spelen. Maar ik denk dat het nu wel gedaan zal zijn met mij in te schrijven voor drie reeksen. Ik dubbel heel graag en als iemand het vraagt kan ik moeilijk neen zeggen. Bij de enkelspele­n ga ik me dan toch toeleggen op de heren 3-reeks. Daar zit ik nog in de running voor het criterium. Al ga ik waarschijn­lijk niet eens acht tornooien spelen, maar een top 3-plaats moet wel lukken.” Voorlopig kan Wijnen inderdaad een foutloos rapport voorleggen in die heren 3-reeks: drie tornooien gespeeld, drie tornooien gewonnen. “Er staan nu nog drie à vier tornooien op mijn agenda, tenzij het nog nipt wordt voor het criterium.” Wijnen heeft natuurlijk een reden waarom het tennisritm­e wat omlaag gaat. “Volgende week begint ook mijn voetbalsei­zoen. Met Fortuna Neeroetere­n speel ik in derde provincial­e.” Toch focust hij niet 100 procent op dat tennis. “Ik speel ook nog padel, dus het is wel druk genoeg”, lacht Wijnen.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Klaas Wijnen.
Foto SERGE MINTEN Klaas Wijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium