Het Belang van Limburg

Atletiekpi­ste vier keer belaagd door vandalen

-

Onbekenden hebben afgelopen weekend tot viermaal toe de omheining stukgeknip­t van de piste van Atletiek Vereniging Toekomst in Mariaheide.

Voorzitter Ronald Sevenich: “Op de nationale feestdag organiseer­den we internatio­nale atletiekwe­dstrijden. Voor het polsstoksp­ringen huurden we materiaal, zoals extra dikke kussens waarop de sporters moeten neerkomen. We dragen een verantwoor­delijkheid tegenover de gehuurde materialen en dus beslisten we een opening in de omheining vier dagen dicht te maken”, beschrijft hij. Die opening, gemaakt in overleg met de gemeente, moet jongeren toelaten tot de atletiekpi­ste. “Vlak naast de piste is er een sportveld. Omdat de bal al eens over de draad vliegt, hebben we de opening toegelaten. Maar het is niet de officiële ingang van de atletiekpi­ste. Dus sloten we ze nu tijdelijk, met een bord waarom. Maar dat is blijkbaar bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten.”

Hangjonger­en

Tot viermaal toe is de draad in de opening kapotgemaa­kt. “Om de gehuurde kussens niet open en bloot te laten liggen op het sportveld besloot ons bestuur ze ook af te schermen met dranghekke­n. Die werden stevig met elkaar verbonden. Het heeft niet mogen baten. Op de dag van de wedstrijde­n zagen we dat de draad weer doorgeknip­t was, de omheining rond de kussens was vernield en de beschermdo­eken deels weggetrokk­en. Het was ook laf dat onbekenden glas hebben stukgegooi­d op de piste. We hebben met de bestuursle­den alle scherven opgeruimd zodat zich niemand kan verwonden. Wat de daders betreft, gaan we geen steen werpen. Al hebben we vermoedens over hangjonger­en die hier geregeld opduiken.”

 ?? FOTO MMD ?? Het antwoord op de boodschap aan de piste was duidelijk.
FOTO MMD Het antwoord op de boodschap aan de piste was duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium