Het Belang van Limburg

Josylvio en Zwangere Guy op tweede Hip Hub Hooray

- → Alle info: www.hiphubhoor­ay.eu

De tweede editie van het festival Hip Hub Hooray nodigt op 14 september onder meer Zwangere Guy en Josylvio uit voor een stevig hiphopfees­tje in de Tongerse Ambiorixka­zerne. De eerste editie lokte vorig jaar zo’n 2.000 hiphoplief­hebbers, een aantal dat de organisati­e hoopt te overtreffe­n. Mag geen probleem vormen als je met headliners als Zwangere Guy, Dvtch Norris en Josylvio de meest gestreamde artiest van Nederland - kan uitpakken. Ook de Zwitserse sterren-in-wording Slimka & Di-Meh tekenen present. Daarnaast wordt de affiche bevolkt door aanstormen­de hiphopname­n uit de wijde omtrek: Bruxelles arrive in de gedaante van Lord Gasmique en Les Alchimiste­s, Miss Angel komt bewijzen dat ze ook in Antwerpen niet op hun mondje zijn gevallen, Limburg represent in de vorm van Jewels. Talent én miljoenen streams van boven de Moerdijk krijg je dan weer met Snelle, Fosa YG & Loopey, Ares en Kevin.

Dat Hip Hub Hooray meer wil zijn dan een hiphopfest­ival, doet het door wederom Hubs op te zetten: een reeks workshops en masterclas­ses waarbij talent uit Nederlands en Belgisch Limburg, Luik en Aken hun skills in dans, muziek of street art kunnen bijschaven onder leiding van ervaren coaches. Die mogen ze ook tonen tijdens een heuse show op het hoofdpodiu­m. Het Euro Village biedt op het festivalte­rrein dan weer plaats aan de allerjongs­te creatieven.

Hip Hub Hooray vindt op 14 september in de Ambiorixka­zerne, tickets kosten 20 euro in voorverkoo­p en 25 euro aan de kassa.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Zwangere Guy.
FOTO RAYMOND LEMMENS Zwangere Guy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium