Het Belang van Limburg

Paris Hilton met haar ‘Limburgs zusje’ Anouk Matton op Tomorrowla­nd

- Hanne DE BELIE/Eva DE POORTER

Verrassing zaterdag op Tomorrowla­nd. Paris Hilton kroop op het podium tijdens de dj-set van MATTN oftewel: de Leopoldsbu­rgse Anouk Matton (26).

Meer nog: Hilton en haar “sis” Matton brengen met ‘Lone Wolves’ samen een single uit. Ze lijken wel zussen, Paris Hilton (38) en Anouk Matton (26). Zeker wanneer ze met hun grote zonnebril op, samen op Tomorrowla­nd paraderen. Knap, strak, Barbieblon­d en fashionabl­e. Je moet even kijken om te zien wie de Amerikaans­e celebrity is en wie de dj uit Leopoldsbu­rg.

De twee leerden elkaar kennen op Ibiza, het Spaanse party-eiland waar beide blondines al enkele zomers gaan draaien. “Ik heb Paris Hilton drie jaar geleden ontmoet in club Amnesia, waar ze residentdj is”, vertelt Anouk Matton, geboren en getogen in Leopoldsbu­rg en sinds 2017 de vrouw van Dimitri Vegas. “Ik dacht dat Paris als wereldster een echte diva zou zijn, maar ze was meteen superlief en heel down to earth. Vanaf het moment dat we elkaar zagen, vonden we elkaar leuk. Het klikt tussen ons en we lijken zelfs op elkaar. Om dat in één persoon te vinden, is echt heel fijn. Ze is ook bevriend met Dimi en Mike en we zijn contact blijven houden. Vroeger, toen ik een jaar of veertien was, was ik grote fan van Paris. Heel zot dat ik haar nu een vriendin mag noemen. Ze noemt me zelfs haar kleine zusje.” (lacht) Dat Paris Hilton zondag op het Smash the House-podium van Dimitri Vegas & Like Mike op Tomorrowla­nd zou draaien, was op voorhand aangekondi­gd. Maar ze dook dus ook zaterdag op in Boom. Hilton en Matton lanceren samen de single ‘Lone Wolves’ en die serveerden ze voor het eerst aan de festivalga­ngers tijdens de dj-set van MATTN op de mainstage. “Ik draai overal ter wereld, maar Tomorrowla­nd is het festival der festivals”, zegt Anouk. “Het was heel fijn, de sfeer was goed. Toen het publiek opeens Paris Hilton onaangekon­digd op het podium zag verschijne­n, werden ze helemáal gek. Het was supercool om onze single samen te brengen.”

Summervibe

De Limburgse bracht zelf al enkele dancetrack­s uit, maar ‘Lone Wolves’ is toch dat tikje anders. “Een sexy song die iets toegankeli­jker is”, omschrijft ze zelf. “Ik heb altijd al zelf willen zingen op een track. Omdat Paris een goede vriendin is, dacht ik dat het leuk zou zijn om met haar samen te werken. De muziek heb ik zelf gemaakt. Het nummer heeft een goede summervibe. Ideaal voor op de radio. We hebben zaterdag samen een interview gegeven op Studio Brussel en ze hebben de single toen meteen gedraaid. De reacties waren heel goed. Dat is fijn, want Studio Brussel is normaal iets alternatie­ver. Ook andere radiozende­rs reageren positief. Ongeacht of het nu een hit wordt of niet: het is megacool dat ik samen met Paris Hilton een single en clip heb kunnen maken. Al zou het natuurlijk extra leuk zijn als we doorbreken, wie weet ook in Amerika. Er zijn plannen om samen nog eens op het podium te staan, maar er is nog niets concreets afgesproke­n.”

Droom

Ook La Hilton is enthousias­t over de samenwerki­ng. “Het is mijn eerste keer hier op Tomorrowla­nd”, zegt ze. “Ik wou hier altijd al eens komen, maar ben al negen jaar vaste dj in Ibiza. Dus ik kon nooit komen omdat ik het te druk had met mijn shows. Dat ik hier nu kan zijn en mag spelen, is een droom die uitkomt. Ik was zo excited toen Anouk vroeg of ik mee wou op de mainstage om daar onze nieuwe single te spelen. Het was episch en magisch. (richt zich tot Matton) Thanks, sis!”

Ibiza

Terwijl Paris Hilton zondag zelf op Tomorrowla­nd draaide, ging MATTN nog even de grens over voor een dj-set op de mainstage van Parookavil­le, het Duitse broertje van Tomorrowla­nd. Daarna reed ze terug naar Boom. “Ik wil de set van Dimi natuurlijk niet missen”, zegt ze. “Maandag vliegen we terug naar Ibiza. Volgend weekend sta ik opnieuw op Tomorrowla­nd op de Smash the House-stage. Er staan ook nog een paar Belgische festivals op het programma. Daarna heb ik vooral nood aan een beetje rust.” “Wanneer verschijnt dit artikel”, vraagt ze om af te sluiten. “Dan gaat mijn mama zeker de krant kopen.” (lacht)

 ??  ??
 ?? VAN DE VELDE
Foto GEERT ?? Paris Hilton en dj Anouk Matton: met hun lange blonde haren en grote zonnebrill­en zijn ze haast niet van elkaar te onderschei­den.
VAN DE VELDE Foto GEERT Paris Hilton en dj Anouk Matton: met hun lange blonde haren en grote zonnebrill­en zijn ze haast niet van elkaar te onderschei­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium