Het Belang van Limburg

“Olie- of dieselspoo­r komt iedere maand terug”

-

De brandweer moest maandag uitrukken om op drie plaatsten in Kiewit het wegdek schoon te spuiten. In een drietal bochten had een voertuig een olie- of dieselspoo­r achtergela­ten.

Het olie- of dieselspoo­r in de Waterlelie­straat en de Rietstraat is een fenomeen dat met regelmaat van de klok terugkeert. Volgens buurtbewon­er Arnout Vanreusel - die vlak aan zo’n bocht woont - heeft de buurt zeker één keer per maand prijs. “Die smurrie is vervelend en je kunt niet anders dan er zelf door rijden, waardoor je die olie of mazout meeneemt naar je eigen oprit”, zegt hij. We hebben daar al verschille­nde jaren last van.” De buurt is er stellig van overtuigd dat een lekkende lijnbus het probleem veroorzaak­t. “We hebben het al verschille­nde keren aangekaart, maar er komt geen oplossing”, aldus Vanreusel. Als het dan weer zover is, verwittige­n de buurtbewon­ers elkaar via een WhatsApp. Als er weer een melding binnenkomt, moet de brandweer uitrukken om de straat schoon te spuiten.

Brandweer

Het voertuig dat gisteren passeerde, verloor geen olie maar diesel. Er was een spoor op drie plaatsen, telkens veroorzaak­t tijdens een bocht naar links. “Als we een melding krijgen van een olie- of dieselspoo­r, laten we telkens de bussen nakijken die door de betreffend­e straten reden,” aldus de Lijn. “Maar tot nog toe hebben we nog nooit een probleem kunnen vaststelle­n.” Ook gisteren kreeg de De Lijn een seintje van de brandweer en De Lijn zal de bussen nu opnieuw controlere­n.

 ?? FOTO WIVA ?? De brandweer moest gisteren alweer uitrukken om op drie plaatsen in Kiewit een dieselspoo­r weg te spuiten.
FOTO WIVA De brandweer moest gisteren alweer uitrukken om op drie plaatsen in Kiewit een dieselspoo­r weg te spuiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium