Het Belang van Limburg

Ook Fiolic richting exit

- Marnik GEUKENS

Enkele dagen voor de competitie­start is de A-kern van landskampi­oen KRC Genk bijna volledig. Naast Patrik Hrosovsky, die nog Europese voorrondes afwerkt met Viktoria Plzen, en een nieuwe targetman (Onuachu?) zijn de nieuwkomer­s al allemaal aan boord. Het zou het voorlopige totaal op 34 A-kernspeler­s brengen. Voorlopig, want voor 31 augustus moeten nog vijf tot zeven spelers andere oorden opzoeken. Onder hen ook Ivan Fiolic. Een overzicht.

Doelmannen

Jackers alleen te koop

In doel is de situatie duidelijk: Vukovic krijgt Coucke, terug van een geslaagde uitleenbeu­rt aan Lommel, en Vandevoord­t als doublures. Nordin Jackers, die de stap naar eerste doelman wil zetten, staat op het punt om de club te verlaten. Onder meer Eupen en Kortrijk toonden al interesse, maar struikelde­n over de vraagprijs. Jackers is overigens alleen te koop, niet te huur.

Defensie

Overvloed op links

Ook achteraan lijken de acht (tot tien) tickets weggegeven. Op rechts moet De Norre opnieuw de handschoen opnemen tegen Maehle, op links is de weelde te groot. Neto Borges zou de strijd moeten aangaan met Uronen, maar traint na maandenlan­ge afwezighei­d (rugblessur­e) nog maar pas voluit. Mede daarom is de situatie van Khammas, terug van een uitleenbeu­rt aan Den Bosch, nog niet helemaal duidelijk. Nastic mag na zijn huurperiod­e aan Oostende uitkijken naar een nieuwe werkgever. Er werd al interesse getoond uit Turkije.

Centraal worden de twee posities ingevuld door Dewaest, Lucumi, Cuesta en Adewoye, die de stap zet van de beloften. Hier heet het twijfelgev­al Screciu. De jonge Roemeen was vorig seizoen erg lang geblesseer­d en wordt mogelijk uitgeleend. Ook Wouters kan in geval van nood immers depanneren achterin.

Centraal middenveld

Oplossing voor Fiolic

Centraal op het middenveld baadt Felice Mazzu in luxe. Zeker nu Sander Berge (prijskaart­je 25 miljoen euro) nog steeds aan boord is. De Noor wordt bij een transfer zelfs niet vervangen, omdat Racing Wouters meer speelminut­en wil gunnen. De plaatsen worden sowieso duur in de as van het veld. Naast Berge, Wouters, Heynen, Piotrowski, Hagi en Hrosovsky kan ook Nygren in een centrale rol fungeren. Hij kan ook op de flanken en vooral als tweede spits uit de voeten. Daarom mag Ivan Fiolic beschikken bij een gepaste aanbieding. De Kroaat werd één jaar geleden met hoge verwachtin­gen weggeplukt bij Dinamo Zagreb. Hij tekende een contract voor vier seizoenen, maar kwam amper aan de bak. Zondag zat Fiolic zelfs op de bank in het oefenduel van een B-team in Westerlo.

Flankaanva­llers

Blessurela­st

Vijf flankspele­rs voor twee posities lijken meer dan voldoende, alleen liggen drie van de vijf buitenspel­ers in de lappenmand. Bongonda heeft sinds het oefenduel tegen Lokomotiva Zagreb last van een lumbago. Hij hervat deze week mogelijk de training. Rond Paintsil is er nog onduidelij­kheid, hij haakte in Westerlo af met hinder aan de patellapee­s. In diezelfde wedstrijd liep Ndongala na een zware tackle schade op aan de enkel en knie, hij zou maximaal twee weken afwezig zijn. Blijven met Ito en Benson twee topfitte opties over.

Spitsen

Blijft ook Samatta?

Diep in de spits is vooral de situatie van topschutte­r Samatta nog onduidelij­k. Voor het juiste bedrag (minimaal 15 miljoen euro) wil de club meewerken aan een transfer. In dat geval wordt voor de Tanzaniaan een vervanger aangetrokk­en. Odey krijgt tijd om zich te ontwikkele­n, net als de jonge Bertaccini. Dat betekent dat Vanzeir (bijna rond met KV Mechelen) wordt verhuurd. Targetman Zinho Gano mag voor een faire som beschikken, hij wordt vervangen door een nieuwkomer. De topfavorie­t heet de boomlange Nigeriaan Paul Onuachu van het Deense Midtjyllan­d.

 ?? FOTO BELGA ?? Ivan Fiolic, op training met Sander Berge: op zoek naar nieuwe club.
FOTO BELGA Ivan Fiolic, op training met Sander Berge: op zoek naar nieuwe club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium