Het Belang van Limburg

“Achter de feiten aanhollen”

-

“Ik vrees dat KV Oostende vanaf het begin achter de feiten zal aanhollen. Dat heeft voor een stuk te maken met de loodzware start. Anderlecht, Club Brugge en Gent in de eerste vijf matchen, dat is niet van de poes. Maar er is meer. Vorig seizoen redde de kustploeg zich met de hakken over de sloot. Wel, ik zie weinig hoopgevend­e signalen. Vargas (foto) en Neto werden als versterkin­gen binnengeha­ald. Twee fantastisc­he voetballer­s. Maar wel over de top. Vargas is een intuïtievo­etballer, onvoorspel­baar. Maar wat blijft er van hem over als hij in een ploeg voetbalt die niet dominant is?”

“Verder vind ik de keuze van de coach ook vreemd. De Noor Ingebrigts­en. Beseft die man hoe lastig de Jupiler Pro League is? Ik heb ergens gelezen dat hij mikt op de linkerkolo­m. Mijn bedenking: is hij wereldvree­md of is dit een uiting van groot zelfvertro­uwen? Zelfs een Gert Verheyen heeft zich vorig seizoen een beetje mispakt aan de kwaliteite­n van zijn team. Attractief voetbal brengen, is een lovenswaar­dige ambitie. Maar als je geen punten pakt, is dat verhaal snel over. Ik hoop dat de coach van KVO dat goed beseft. Ze moeten klaar zijn vanaf dag 1.”

COACH: Kare Ingebrigts­en (eerste seizoen).

IN: Renato Neto (Gent), Ari Skulason (Lokeren), Ronald Vargas (Newcastle United Jets), Anton Tanghe (Club Brugge), Yaya Sané (vrij), Andrew Hjulsager (Celta de Vigo), Ante Palaversa (Man City). Terug van huur: Emmanuel Banda (AS Béziers), Nicolas Rajsel (Roeselare). OUT: Bushiri (Norwich), De Sutter (Knokke), Coopman (Antwerp). Einde huur: Nkaka (Anderlecht), De Bock (Leeds), Vanlerberg­he (Club Brugge), Nastic (Genk), Nouri (Valerenga). Einde contract: De Bie, Tomasevic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium