Het Belang van Limburg

“Ik ben wel veel alleen”

Anke Van Moer (28) geeft job als verpleegku­ndige op voor de paarden

- Jean HENDRIX

Anke Van Moer (28) heeft iets met het cijfer vijf. De LRV-amazone reed zondag haar vijfde wedstrijd van het jaar en dat leverde haar meteen ook haar vijfde zege op. De Leopoldsbu­rgse werkte vijf jaar als hoofdverpl­eegkundige in een rusthuis, maar die job gaf ze vijf maanden geleden op. “Ik wil het als zelfstandi­ge maken in de paardenspo­rt”, aldus Van Moer.

“Ik mis de sociale contacten wel”, geeft Anke toe. “De vriendscha­ppen met de patiënten en de collega’s waren de mooie kanten aan mijn vorige job. Maar die viel niet langer te combineren met wat ik met de paarden wou: fulltime rijden en handel drijven. Paarden kunnen ook hun gevoelens uiten, maar het is anders dan bij mensen. Ik voel me nu veel vaker alleen.” Van Moer - vrijgezel - werkt samen met Piet Lenskens, haar paarden staan gestald in de manege van Tinus Paesen in Peer. “Ik rijd dagelijks vijf tot zeven paarden. Het is best veel werk, maar ik doe het graag. En mijn klanten appreciëre­n mijn werk, de zaken draaien zoals gehoopt. Zelfstandi­ge zijn bevalt me goed. Ik zie me dus niet opnieuw als verpleegku­ndige aan de slag gaan. Maar zeg nooit nooit.”

Dubbelslag

Op het LRV-tornooi van Grote Brogel nam Van Moer zowel de klasse ZZ met Ferando als de klasse Z2 met de viervoeter Felix voor haar rekening. De Z1 werd in twee reeksen afgewerkt. De winnaars hier waren Celine Swinnen (Igor) en Pieter Foets (Icadichoe). Bij het springen was Nick Vranken (Callano Z), in de klasse Z, de enige die foutloos bleef in de barrage.

 ?? FOTO LINDA VANGANSEWI­NKEL ?? Anke Van Moer won in Grote Brogel de klasse ZZ met haar paard Ferando.
FOTO LINDA VANGANSEWI­NKEL Anke Van Moer won in Grote Brogel de klasse ZZ met haar paard Ferando.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium