Het Belang van Limburg

“Verbeteren via internet”

Ibo Ganic in topflight van Millennium Open

- Xavier CHAMPAGNE

Op de Millennium Open vormden Christophe Stoffelen, Ibo Ganic en gastspeler Jeroen Van den Heuvel de topflight. “Ik vind het zalig om met sterke spelers te kunnen samenspele­n. Dat motiveert me mateloos”, reageert Ganic, geboren en getogen in Heusden uit Montenegri­jnse ouders.

Ganic golft slechts een zestal jaar, maar is al die tijd niet weg te denken uit de top van Millennium. “Ik ben in 2013 lid geworden van Millennium en kroonde me in dat eerste seizoen meteen tot Speler van het Jaar. Ik ben toen gestart met de gebruikeli­jke beginhandi­cap 36 en eindigde het seizoen als hcp 18. Intussen heb ik daar nog eens tien eenheden van afgeknipt. Maar het kan nog altijd beter. Dat is net het aantrekkel­ijke van de golfsport. Met het internet als informatie­bron tracht ik me te verbeteren. Ik ben immers erg competitie­f ingesteld.”

“Dat is kenmerkend voor iedereen, die ooit op zeker niveau sport heeft beoefend”, stelt Ibo’s clubgenoot Christophe Stoffelen.

Ex-voetballer

“Voetbal was vroeger mijn ding”, reageert Ganic, die op het golfterrei­n gekend is als de man met het hoedje. “Ik speelde bij de jeugd van Helzold, was reserve bij KFC Winterslag en beëindigde mijn carrière bij Meeuwen. Vooral omdat ik toen zelfstandi­ge werd en geen tijd meer had om de voetbalsch­oenen aan te trekken. Sinds een paar jaar ben ik verzekerin­gsadviseur bij een bank in Diest. Daar is golf steevast één van de gesprekson­derwerpen, want zaakvoerde­r Bart Celen is captain op Millennium Golf. Begin september krijg ik mijn diploma van golfinitia­tor. Ik kan dus ingeschake­ld worden in de golfinitia­ties, die Millennium regelmatig aanbiedt en voor de gestage groei van de club zorgen.”

 ?? LEMMENS
FOTO RAYMOND ?? Ibo Ganic is op het golfterrei­n gekend als ‘de man met het hoedje’.
LEMMENS FOTO RAYMOND Ibo Ganic is op het golfterrei­n gekend als ‘de man met het hoedje’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium