Het Belang van Limburg

Eindelijk weer een bal op de tv

Geen bal op televisie, zei u? Vanaf vrijdag komt daar letterlijk veranderin­g in en vliegen de ballen ons om de oren met de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. En er is nog veel meer voetbal op komst. Waar ziet de voetballie­fhebber het komende seizo

- Tom VETS

VIER: Ge-Hein wapen

Net als de voorbije twee jaar brengt VIER op vrijdag, zaterdag en zondag verslag uit van de wedstrijde­n in de Jupiler League. Wederom zijn Joris Brys, Gilles De Coster en Bart Raes de gastheren. De eerste uitzending is vrijdag 26 juli. Hein Vanhaezebr­ouck gaat vanaf de start van het voetbalsei­zoen exclusief aan de slag op VIER als analist. De ex-coach zal bij ‘Sports Late Night’ voornameli­jk tijdens de uitzending­en op zondag te gast zijn om zijn licht te laten schijnen op de afgelopen speeldag. Maar ook tijdens de Champions League-uitzending­en op dinsdag wordt hij een vaste waarde.

VRT: ‘Extra time’ zonder Mulder en Degryse

Sinds de Rode Duivels naar VTM verhuisden, kunt u enkel nog op Canvas terecht voor voetbal. Daar is vanaf 20 september opnieuw de Europa League te zien. Canvas pikt in bij de groepsfase, AA Gent en Antwerp vertegenwo­ordigen de Belgische kleuren. Mits een vroege uitschakel­ing van Club Brugge in de aanloop naar de Champions League, is de Europa League het vangnet voor blauw-zwart. Canvas is tevens gastheer voor de Croky Cup, oftewel Beker Van België, en dit vanaf de 1/16de finales eind september. Vrijdag raakte bekend dat KV Mechelen niet vervangen zal worden in het toernooi. De Pro League is echter ontevreden met deze beslissing en wil, door in te grijpen in de derde ronde, dat er toch een complete tabel kan aantreden vanaf de 1/16de finales. Wordt dus vervolgd.

Tot slot blijven – de intussen gepensione­erde – Frank Raes en Filip Joos op post voor ‘Extra Time’, vanaf maandag 29 juli. Vanaf dit seizoen moet het programma het wel zonder aanwezighe­id van Marc Degryse en Jan Mulder stellen.

Q2: Volg hier de Q3

Op 6 of 7 augustus is bij Q2 de eerste voorronde van de zogenaamde Q3wedstrij­den te volgen: de kwalificat­iewedstrij­den van Club Brugge voor de Champions League. Tegenstand­er is Dynamo Kiev. Club speelt eerst thuis, een week later in Kiev. De exacte datum van de heenwedstr­ijd is nog niet beslist. Later in augustus moet Club Brugge ook de play-offs van de Champions League zien te overleven, als het vanaf september in het hoofdtoern­ooi wil belanden. Bij Q2 zijn de CL-wedstrijde­n op woensdag te zien. Q2 zal in 2020 ook de finale uitzenden. Maarten Breckx, Jan Boskamp en Gilles De Bilde zijn enkele gezichten van de omkadering. Op 14 augustus brengt Q2 de Europese Supercup: Liverpool-Chelsea, de winnaar van de Champions League, tegen die van de Europa League. Half september start ook de Croky Cup opnieuw, waarvan Q2 de helft van de matchen gaat uitzenden.

VTM: Rode Duivels

Tot aan de start van het Europees Kampioensc­hap in 2020 worden alle matchen van de Rode Duivels op VTM uitgezonde­n. Dit najaar gaat het om zes wedstrijde­n, waarvan San Marino-België op vrijdag 6 september en Schotland-België op maandag 9 september de eerstvolge­nde matchen zijn.

Proximus: De 16,99 euro League

Bij Proximus ben je vanaf dit seizoen meer geld kwijt, want het abonnement voor uitsluiten­d de Belgische competitie bestaat niet meer. Voortaan moet je het All Sports-pakket bestellen. Daarin zitten naast voetbal (met exclusief alle wedstrijde­n van de Champions League en Proximus League 1B) ook basketbal, wielrennen, tennis, hockey, American football, gevechtssp­orten, motorsport­en… Je krijgt ook de krakers uit de Bundesliga, Serie A, La Liga en de FA Cup. Alle Proximus Sports-kanalen, Eleven Sports, Eurosport en een aantal extra sportzende­rs krijg je voor 16,99 euro per maand. Ondanks de prijsverho­ging is Proximus nog steeds de goedkoopst­e.

Telenet: duurste vogel

Bij Telenet bieden ze hun sportpakke­t aan voor 19,95 euro per maand. Maar wel alleen als je er ook telefonie of internet bij neemt. Met één van de twee erbij kost het 24,95 euro, zonder 29,95 euro. Bij Telenet hebben ze negen HD- en drie extra Eleven Sports-kanalen. Je kan programma’s tot zeven dagen herbekijke­n, er is multiview, waarbij meerdere kanalen gelijktijd­ig bekeken kunnen worden, en er zijn extra kanalen met ongeziene camerastan­dpunten. Marc Degryse, Jan Mulder en Geert De Vlieger behoren tot de analisten. Behalve de Jupiler Pro League krijg je ook de Europa League en eersteklas­sevoetbal uit Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Engeland. Telenet heeft ook dagpassen (24 uur geldig na aankoop) voor 9,95 euro en weekendpas­sen (60 uur geldig na aankoop) voor 11,95 euro.

 ?? FOTO VIER ?? De samenvatti­ngen van de Jupiler Pro League zitten nog steeds in ‘Sports Late Night’ op VIER.
FOTO VIER De samenvatti­ngen van de Jupiler Pro League zitten nog steeds in ‘Sports Late Night’ op VIER.
 ?? FOTO PHOTO
NEWS ?? De Rode Duivels, tegenwoord­ig te zien
op VTM.
FOTO PHOTO NEWS De Rode Duivels, tegenwoord­ig te zien op VTM.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium