Het Belang van Limburg

Marvel plant tien nieuwe kaskrakers na ‘Endgame’

- Joey BOUGARD

Liefst tien nieuwe films rond zijn schare superhelde­n stelde Marvel afgelopen weekend voor.

‘Avengers: Endgame’ had maar elf weken nodig om zich tot de succesvols­te film aller tijden te kronen. euforie afgelopen zaterdag op Comic Con in San Diego én op het wereldwijd­e web was zo groot dat je even dacht dat The Beatles weer op een podium stonden. En toch draaide al die opwinding om één man. Of eerder: om wat die man te vertellen had. Marvel-president Kevin Feige stelde op de grootste entertainm­enten fanbeurs ter wereld officieel Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe (MCU) voor. Het is de volgende stap in een superhelde­nuniversum dat ondertusse­n al 23 speelfilms (‘Spider-Man: Far From Home’ draait momenteel in de zalen) en ettelijke series telt. In totaal introducee­rde Feige 15 nieuwe projecten, en daar zaten heel wat opvallende films én namen tussen.

Oscaracteu­rs

Zo komt er eind 2021 een vierde film rond de Noorse god Thor, ‘Love And Thunder’, met naast de vertrouwde gezichten van Chris Hemsworth en regisseur Taika Waititi ook Natalie Portman, die de eerste vrouwelijk­e Thor zal spelen. Benedict Cumberbatc­h duikt in mei dat jaar op als Doctor Strange in ‘The Multiverse of Madness’. Oscarwinna­ar Mahershala Ali (‘Green Book’) mag in de nabije toekomst dan weer op vampiers jagen - en Wesley Snipes opvolgen - in ‘Blade’. Volgend jaar staan er alvast twee films op de planning. De opnames van ‘Black Widow’ (mei 2020) - met Scarlett Johansson als Avenger Natasha Romanoff - startten vorige maand al. In het najaar komt ‘The Eternals’ in de zalen. Daarin spelen Angelina Jolie, Richard Madden (Robb Stark in ‘Game Of Thrones’), Kumail Nanjiani (‘Silicon Valley’) en Salma Hayek een groep onsterfeli­jke ruimteweze­ns. Hoewel er over andere vervolgfil­ms van populaire delen uit het Marveluniv­ersum niets concreet werd meegedeeld, zitten ook een tweede ‘Black Panther’ en ‘Captain Marvel’, een derde ‘GuarDe dians Of The Galaxy’ en een film over de ‘Fantastic Four’ in de pijplijn.

Kassa

De reden waarom we nog lang niet verlost zijn van de Marvel-superhelde­n, is simpel: ze laten de kassa stevig rinkelen. Gelijktijd­ig met de aankondigi­ngen raakte bekend dat het nog maar in april verschenen ‘Avengers: Endgame’, de blockbuste­r die alle Marvel-verhaallij­nen tot nu samenbrach­t, met 2,79 miljard dollar (of zo’n 2,487 miljard euro) opbrengst nu al de succesvols­te film ooit is. Het stoot daarmee na tien jaar de ecologisch­e sciencefic­tionprent ‘Avatar’ (2,78 miljard dollar) van de troon. Vijf van de films in de top tien van meest succesvoll­e films aller tijden zijn overigens Marvelpren­ten. In totaal bracht de franchise bijna 20 miljard dollar in het laatje.

Disney+

Tel daarbij het kassucces van de liveaction­remake van ‘The Lion King’ en je kan stellen dat de boekhouder van Disney tegenwoord­ig op beide oren slaapt. De studio met de grote muizenoren wapent zich zo ook verder in de streamingw­edloop die in alle hevigheid woedt. In november lanceert het Disney+, eerst in de VS dan stilaan wereldwijd, om de strijd aan te gaan met HBO en Netflix. Met een indrukwekk­end arsenaal ter zijner beschikkin­g: naast haar eigen catalogus met klassieker­s ook het ‘Star Wars’-universum en nu dus Marvel. Onder meer series ‘The Falcon and the Winter Soldier’ en ‘WandaVisio­n’ zijn eind volgend jaar voorzien op Disney+. Ook Hawkeye (Jeremy Renner) en Loki (Tom Hiddleston) krijgen over twee jaar hun eigen serie.

 ??  ??
 ?? FOTO ISOPIX ?? Natalie Portman is klaar om de hamer van de Noorse God over te nemen in de vierde ‘Thor’-film.
FOTO ISOPIX Natalie Portman is klaar om de hamer van de Noorse God over te nemen in de vierde ‘Thor’-film.
 ?? FOTO AFP ?? Marvel-president Kevin Feige met Scarlett Johansson.
FOTO AFP Marvel-president Kevin Feige met Scarlett Johansson.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium