Het Belang van Limburg

Evenemente­n in heel Limburg geschrapt

-

GENK/BERINGEN - Code rood betekent ook: afgelaste evenemente­n en aangepaste uren in heel Limburg. Bokrijk annuleert bijvoorbee­ld theatervoo­rstellinge­n in de namiddag en de popuphonde­nbar in Beringen sluit vier dagen.

Het is te warm om buiten te komen. Zeker voor kinderen, senioren en dieren worden in heel Limburg maatregele­n genomen. Verschille­nde activiteit­en worden zelfs geschrapt. Zo is jeugdwerki­ng Gigos Waterschei in Genk woensdag en donderdag gesloten. “Het zijn tropische dagen en voor de meesten onder ons een beetje te warm”, klinkt het. “Daarom hebben we besloten om onze werking te sluiten op dagen vanaf 32 graden. Het is zeer jammer, maar de van de kinderen mag niet in gedrang komen.”

Bokrijk

Domein Bokrijk in Genk heeft een reeks hittemaatr­egelen voorzien. “We sporen de bezoekers aan om voldoende te drinken en stellen gratis kraantjesw­ater ter beschikkin­g”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. “De namiddagop­voeringen van de theatervoo­rstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’ worden geannuleer­d. Tot en met vrijdag wordt de voorstelli­ng enkel om 11 uur opgevoerd. Verder worden de kledingvoo­rschriften voor de Living History-acteurs in het Openluchtm­useum aangepast. Voor de vrouwen is het korset facultatie­f. Voor de mannen mag de kostuumjas uitblijven. Bokrijk vindt ook dierenwelz­ijn erg belangrijk. Voor de dieren wordt extra water voorzien en er zijn geen rondritten met paard en kar tot en met vrijdag.”

Te heet voor de hond

Ook in Beringen wordt aan het welzijn van de dieren gedacht: de pop-uphondenba­r op be-Mine sluit vier dagen lang. “Honden kunnen deze hitte niet aan”, zegt uitbater Stefan Vranckx. “Leg je handpalm op het asfalt en als dat warm aanvoelt, is het te warm voor een hond om buiten te komen. Uit respect voor de dieren hebben we beslist om de hondenbar te sluiten tot het weekend. De dagen daarna voorzien we een vernevelin­gsssysteem ter afkoeling voor de honden en badjes waar de honden zich kunnen verveiligh­eid frissen.”

Door de tropische warmte zal ook het openluchtp­rogramma van de geplande Seniorenna­middag in Lommel donderdag worden aangepast. Bart Kaëll, die was voorzien als hoofdact, vervoegt ’s avonds het Schlagerfe­stival op het Hertogjanp­lein. Dat gaat wel gewoon door, maar start iets vroeger: om 19.30 uur. Er wordt ook gratis water voorzien.

→ Meer info: www.hbvl.be

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? In Bokrijk mag de kostuumjas even uit.
FOTO SERGE MINTEN In Bokrijk mag de kostuumjas even uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium