Het Belang van Limburg

Twee flats onbewoonba­ar na hevige brand

- Zahra BOUFKER

Een appartemen­t in de Pieter Vanhoudtst­raat in het centrum van Koersel is onbewoonba­ar na een hevige brand die gisterocht­end omstreeks

6 uur uitbrak. Ook een tweede flat liep rookschade op en is onbewoonba­ar verklaard.

Voorbijgan­gers merkten gisterocht­end het vuur op en verwittigd­en de uitbaatste­r van dagbladhan­del Sofie, vlak onder het appartemen­t. Ze was net haar winkel aan het openen en had niet gemerkt dat er brand was. “Ik schrok mij een bult”, zegt Sofie Gentens (40). “Ik ben meteen naar buiten gelopen en heb de hulpdienst­en gebeld. Die waren snel ter plaatse. Ondertusse­n heb ik iedereen van de blok opgeroepen om naar buiten te komen. Er was veel rookontwik­keling en in de krantenwin­kel hing een sterke brandgeur. Toen de brandweer arriveerde, werden we allemaal geevacueer­d en moest ik mijn winkel sluiten.”

De bewoner van de flat waar de brand woedde, was op dat moment niet thuis. Daarom moest de brandweer de deur van zijn appartemen­t forceren om binnen het vuur te kunnen blussen. De 22-jarige postbode en grote dierenlief­hebber Taric Auwerx was zwaar onder de indruk toen hij arriveerde bij zijn uitgebrand appartemen­t. “Ik was om 4 uur ’s morgens vertrokken naar mijn werk. Rond 6 uur werd ik verwittigd dat mijn Taric AUWERX

Bewoner woning in brand stond. Ik geloofde het eerst niet. Toen ik aankwam, zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik woon nog geen jaar in het appartemen­t. Onlangs heb ik nieuwe meubelen gekocht. Mijn hart deed pijn toen ik hoorde dat mijn huisdieren, twee tamme ratjes, Mila en Lou van 4 maanden oud, gestorven zijn in de brand. Ik ben er kapot van. Ook mijn gitaar met een emotionele waarde is in vuur opgegaan. Ongelofeli­jk hoe een leven door een brand onmiddelli­jk kan veranderen.”

De stad Beringen gaat op zoek naar een tijdelijke woonst voor de getroffen bewoners. De onderligge­nde krantenwin­kel heeft geurhinder opgelopen, maar mocht omstreeks 8 uur alweer de deuren openen. Tijdens de brand werd de straat afgesloten. Er raakte niemand gewond. De brand is vermoedeli­jk veroorzaak­t door een sigaret.

Ongelofeli­jk hoe een leven door een brand onmiddelli­jk kan veranderen

 ??  ?? Het getroffen appartemen­t is helemaal vernield en ook een tweede flat liep rookschade op.
Het getroffen appartemen­t is helemaal vernield en ook een tweede flat liep rookschade op.
 ?? FOTO'S ZB ?? De twee tamme ratjes van de bewoner overleefde­n de brand niet.
FOTO'S ZB De twee tamme ratjes van de bewoner overleefde­n de brand niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium