Het Belang van Limburg

“STVV, doe alsjeblief­t iets”

Kanaries moeten dringend versterkin­g binnenhale­n

-

Twee dagen scheiden ons nog van de openingsma­tch in de Jupiler Pro League. Landskampi­oen en Supercupwi­nnaar KRC Genk mag vrijdag de dans openen tegen KV Kortrijk. Daar kunnen geen propere of vuile handen nog iets aan veranderen. Aan de samenstell­ing van de Jupiler Pro League zal niet meer worden getornd. Tot spijt van wie het “Ik heb een serieuze déjà vu, want vorig seizoen zeiden we over STVV hetzelfde: er valt voorlopig nog weinig vreugde te rapen. Sterkhoude­rs vertrokken, echte versterkin­gen blijven uit. Het rare is dat men lijkt te vinden dat het nog zo erg niet is. Het doet me denken aan de beroemde militaire uitspraak ‘De toestand is hopeloos, maar niet ernstig’. Al merk ik ook dat de drive en het positivism­e van vorig seizoen bij staf en spelers verdwenen is.”

“Ik val uit mijn rol als analist, maar als ik STVV zie, dan denk ik: doe alsjeblief­t iets. Laat het niet alleen versterkin­gen zijn uit een regio die wij niet kennen, maar probeer naar de fans toe ook lokale jongens te halen. Want de supporters zijn absoluut niet tevreden, dat blijkt wel uit hun afwezighei­d. Er moet iets gebeuren. Met De Sart, Tomiyasu, Ceballos en straks mogelijk Boli vertrokken toch al veel belangrijk­e spelers.”

“Chapeau voor Marc Brys. Hij heeft de woorden nog niet gebruikt, maar aan zijn gezicht valt af te lezen dat ook hij not amused is met de gang van zaken. Logisch, als trainer weet hij genoeg. Hij heeft vorig jaar veel lof geoogst, maar je weet dat het in het voetbal snel kan gaan. Zijn ploeg is momenteel onvoldoend­e gewapend en hij kan daar later in het seizoen het slachtoffe­r van worden.”

“In de prognose staan de Truienaars nog op plaats tien. Dat is in het scenario waarin ze nog enkele posities ingevuld krijgen. Blijven de inkomende transfers uit, dan kan de kloof met de degradatie­kandidaten

PROGNOSE: ANONIEME MIDDENMOOT (plaats 10)

benijdt, blijven KV Mechelen (slik) en Waasland-Beveren aan boord. Huisanalis­t Jacky Mathijssen steekt sinds afgelopen zaterdag zijn nek uit. De zestien eersteklas­sers worden door hem gewikt en gewogen. Dagelijks koppelen we één topclub aan twee of drie mindere goden. Anderlecht, Standard en Club Brugge kwamen al aan bod. heel klein worden. Vergeet niet dat de start niet simpel is. Na Moeskroen wachten Club Brugge, Standard en Antwerp. De eerste match ben je eigenlijk al verplicht te winnen. Kijk naar Lokeren, wie had een jaar geleden gedacht dat die zouden zakken? Zij kwamen een slechte start nooit meer te boven. KV Mechelen overkwam een jaar daarvoor hetzelfde.” “Vorig seizoen heeft STVV het uitstekend gedaan. Dat kwam ook omdat het op een paar scharnierm­omenten de goeie kant op is gevallen. Daarbij heerste er intern een enorm positivism­e. Dat lukt niet twee jaar naar mekaar. Er moet dus snel iets gebeuren, wil STVV in de veilige middenmoot met ploegen als Charleroi en KV Mechelen eindigen.”

IN: Mathieu Troonbeeck­x (KSK Heist), Tarik Baltic (Troyes), Thibault De Smet (AA Gent), Daniel Schmidt (Vegalta Sendai), Yuma Suzuki (Kashima Antlers), Cong Phuong Nguyen (Hoang Anh Gia Lai), Allan Sousa (Velje) UIT: Fabien Antunes (Westerlo), Takehiro Tomiyasu (Bologna), Alexis De Sart (Antwerp), Lucas Pirard (Waasland-Beveren), Mamadou Sylla (AA Gent), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Takahiro Sekine (FC Ingolstadt), Rai Vloet (Excelsior) Kosuke Kinoshita (Stabaek), Thallyson (einde contract), Cristian Ceballos (Al-Wakrah) Vandaag is het aan STVV, want dat is voor deze krant een topclub. KRC

Genk sluit morgen de reeks af.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Allan Sousa moet op Stayen de leemte vullen die Daichi Kamada achterlaat.
Foto JEFFREY GAENS Allan Sousa moet op Stayen de leemte vullen die Daichi Kamada achterlaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium