Het Belang van Limburg

“Vertrek Van Damme geen aderlating” “Publiek moet het verschil maken”

-

“Ik zie Antwerp gestaag verder groeien. Eerst was er de promotie, dan het behoud en vorig jaar play-off 1 met een Europees ticket tot gevolg. Drie jaar na mekaar schrijven ze al een mooi verhaal. Ze willen meer, maar ze staan voor twee grote uitdaginge­n. Op het vlak van transfers moet er kwaliteit bijgehaald worden. Ze haalden De Sart (foto) en Coopman, maar ik vraag me af of die de ploeg naar een hoger niveau kunnen tillen. Verder blijf ik op het vlak van dominantie in het veld op mijn honger zitten. Hun resultaats­voetbal is op lange termijn denk ik niet houdbaar voor een club die de Belgische top ambieert.” “Qua uitgaand verkeer viel het mee. Jelle Van Damme vertrok, maar in het huidige systeem is dat geen aderlating. Met hun organisati­e en blok kunnen ze dat wel opvangen. Wel verwacht ik nog een extra spits. Owusu vertrok en met alleen Dieumerci Mbokani is de spoeling dun. Van sterke man Luciano D’Onofrio kun je wel nog verwachten dat hij aan het einde van de mercato nog met iets afkomt. Die panikeert niet snel.”

IN: Junior Pius (Paços Ferreira), Ritchie De Laet (Aston Villa), Martin Hongla (Karpaty), Sander Coopman (KV Oostende), Alexis De Sart (STVV), Li Haoran (Rudar Velenje).

OUT: Nando Nöstlinger (RKC), David Simao (AEK Athene), William Owusu (Ajman), Omar Govea (Zulte Waregem), Jelle Van Damme (Lokeren), Bjorn Vleminckx (einde contract).

PROGNOSE: MEEDOEN VOOR DE PRIJZEN (plaats 5)

“Ik heb het gevoel dat het publiek er misschien wel voor zal moeten zorgen dat KV Mechelen uit de problemen blijft. Ze worden gesteund door 15.000 man, een voordeel dat ze hebben ten opzichte van bijvoorbee­ld STVV. Op het veld is het bij KV te weinig om ervan uit te gaan dat het zomaar goedkomt. Dat zag je in de Supercup tegen Genk (3-0, nvdr.). Genk was niet op volle sterkte, maar ze slaagden er niet in de landskampi­oen in de problemen te brengen. Uitvoetbal­len lukte niet of nauwelijks. Dan blijft er maar één mogelijkhe­id voor KV om aanvallend iets te betekenen: de lange bal op De Camargo en vanuit de tweede bal proberen te voetballen. Voor Wouter Vrancken is dit ook een nieuw gegeven. Hij heeft altijd de betere spelers van de reeks getraind met veel kunde en succes. Je moet ermee kunnen leven en ook positief kunnen blijven werken wanneer je vaker een match verliest. Gert Verheyen kon daar vorig jaar bij Oostende moeilijk mee om en is al trainer af. Ook voor Malinwa geldt dus dat ze nog iets moeten bijhalen. Nu er duidelijkh­eid is over de reeksindel­ing kunnen ze dat eindelijk doen. Dante Vanzeir wordt genoemd, maar ik zou ook kijken naar jongens die al jaren meedraaien in eerste klasse.”

IN: Sheldon Bateau (Sarpsborg), Yannick Thoelen (AA Gent)

UIT: German Mera (Junior FC), Glenn Claes (Virton), Tim Matthys (gestopt), Seth De Witte (einde contract)

PROGNOSE: ANONIEME MIDDENMOOT (plaats 11)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium