Het Belang van Limburg

Pukkelpop op recordjach­t

- Dirk JACOBS

Pukkelpop gaat voor een officieel wereldreco­rd. Maar liefst 320 lasers zullen de Boiler verlichten, dat zijn er zes meer dan in het Las Vegas Convention Centre, de huidige recordhoud­ers met 314 lasers. Ook de wandelprom­enade van 730 meter lang, het biercafé midden op de festivalwe­ide en ‘The Valley’ in het bos, worden blikvanger­s.

“We zoeken voortduren­d nieuwighed­en”, zegt organisato­r Chokri Mahassine. “De promenade trekken we door over het hele terrein met een lengte van 733 meter en een breedte van 7 meter. Op onze ‘strip’ staan drie ronde lichttoren­s vol info.”

Stofwolk

Dat de weide door stortbuien overrompel­d zal worden betwijfelt de organisati­e. “De weerberich­ten veranderen voortduren­d, het kan nogal meevallen.” Toch zeker overdekt: verschille­nde tenten bij de podia en de enorme inkomruimt­e. Drie podia kregen een nieuwe plek: Club en Castello wisselden van plaats, de Boiler staat nu tegenover de plek waar hij de voorbije jaren stond. “Dat was nodig omdat de promenade vorig jaar bij de Boiler stopte. Nu loopt die verder tot aan ‘Petit Bazar’. Niet te missen daar: de beklimming die leidt naar ‘The Valley’, het nieuwste Pukkelpopo­nderdeel, verscholen in het bos.” De Boiler gaat dus op officiële recordjach­t met 320 lasers. “Het wordt de grootste lichtshow ooit”, belooft technisch Pukkelpopb­rein Patrick Breugelman­s. “De lasers hangen tussen meer dan 500 grote gouden vierkanten die mee voor een bijzonder effect zorgen.”

Het was de eerste veiligheid­srondgang voor Steven Vandeput als Hasselts burgemeest­er en hij zag meteen dat het goed was. Voor welk optreden hij kiest? “The National. Twee keer, die wil ik allebei zien, goeie rock. En voor de rest hoop ik mijn dochter, die voor het eerst alleen de weide op trekt, geregeld tegen te komen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Het was de eerste veiligheid­srondgang voor burgemeest­er Steven Vandeput.
FOTO SVEN DILLEN Het was de eerste veiligheid­srondgang voor burgemeest­er Steven Vandeput.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium