Het Belang van Limburg

Ultiem bod op ONUACHU

-

Binnen dit en een week wordt duidelijk of Paul Onuachu (25) de extra spits wordt, die Felice Mazzu ter beschikkin­g krijgt. De boomlange Nigeriaans­e internatio­nal (2,01 meter) staat al enkele jaren in de belangstel­ling van KRC Genk, dat de voorbije maanden probeerde door te duwen voor een definitiev­e transfer bij Midtjyllan­d. De voorzitter van de Deense club hield echter voet bij stuk en plakte een transferso­m van 12 miljoen euro op het hoofd van zijn topschutte­r. Genk wil slechts ongeveer de helft van dat bedrag ophoesten en heeft volgens Deense media Midtjyllan­d voor een ultimatum gesteld. Al wordt dat door TD Dimitri de Condé

ontkend. “Er is geen sprake van een ultimatum. Maar het spreekt voor zich dat wij nu snel duidelijkh­eid willen. Als de deal niet rond komt, moeten wij nog andere pistes bewandelen. Binnen een week willen we weten waar we aan toe zijn.” Onuachu, die met Nigeria brons pakte op de Afrika Cup, is alweer enkele weken aan het trainen met Midtjyllan­d maar heeft een afspraak met de club dat hij in afwachting van een transfer geen wedstrijde­n speelt. Midtjyllan­d trok met de 24-jarige Sory Kaba uit Guinee al een opvolger voor Onuachu aan. Ook Kaba is geen onbekende voor KRC Genk, hij nam vier jaar geleden nog deel aan de Viareggio Cup als testspeler bij de Genkse beloften.

FC Midtjyllan­d schermt met de interesse van enkele andere gegadigde clubs voor Onuachu maar de voorkeur van de speler gaat uit naar KRC Genk. Het is nu afwachten of beide clubs tot een overeenkom­st komen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium