Het Belang van Limburg

Liverpool met keeper uit derde klasse

-

Het leest als een sprookje, al zal Jürgen Klopp daar waarschijn­lijk anders over denken. Liverpool werkt de Europese Supercup af tegen Chelsea (woensdag 21.00 uur, live op Q2) met een keeper die vorig jaar nog reserve was in derde klasse bij AFC Rochdale.

Andy Lonergan (35) neemt hoogstwaar­schijnlijk plaats op de bank bij The Reds, die met een serieus keeperspro­bleem kampen. Na het vertrek van Mignolet haalde Liverpool de transfervr­ije Adrian (32) bij West

Ham United en die moest afgelopen weekend al meteen aan de bak nadat Alisson Becker zich geblesseer­d had. Aangezien jonkie Kelleher (20) ook twijfelach­tig is, gaf Liverpool een contract voor enkele weken aan de transfervr­ije Lonergan, die nog nooit een wedstrijd op het hoogste niveau speelde – laat staan een Europese finale. Hij toerde wel al mee met Liverpool door de Verenigde Staten.

“Andy is een geweldige kerel en hij heeft ons al hard geholpen tijdens de voorbereid­ing”, aldus Klopp. “Ik denk dat hij woensdagav­ond op de bank zit.” Lonergan speelde nooit hoger dan de Championsh­ip, waar hij in totaal wel meer dan 300 wedstrijde­n afwerkte. Maar ook voor Adrian kan het een speciale avond worden. Al bij zijn eerste basisplaat­s pakt hij mogelijk een prijs met Liverpool. Ter vergelijki­ng: Mignolet pakte bij Liverpool één prijs… in zes seizoenen. Als bankzitter won hij vorig seizoen de Champions League.(jve)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium