Het Belang van Limburg

“Onbevredig­end resultaat, bevredigen­de mentalitei­t”

Veredeld B-elftal raakt niet verder dan gelijkspel tegen amateurs

-

“Onbevredig­end resultaat, bevredigen­de mentalitei­t.” Dat was de steekhoude­nde samenvatti­ng van Genk-coach Felice Mazzu na een oefenwedst­rijd met twee gezichten. Voor de rust kreeg een inspiratie­loze thuisploeg geen kans bij mekaar gevoetbald. In de tweede helft en vooral na de inbreng van de tieners Bertaccini en Limbombe plooiden de Brusselaar­s. Maar breken was er niet bij voor de amateurs. De partij eindigde op een billijk gelijkspel.

In oefenwedst­rijden tegen Westerlo en Al-Raed had een veredeld Genks B-elftal een telkens een valse noot geblazen. TD Dimitri de Condé spuide zijn onvrede daarover tijdens het weekend. Iedereen moest scherper worden, meer bezieling tonen. Jammer maar helaas, tijdens de eerste helft leken zijn woorden in dovemansor­en te zijn beland. Hoewel Mazzu dat relativeer­de.

“Ik vond de mentalitei­t wel oké”, analyseerd­e hij. “Maar we maakten gewoon te veel foute keuzes. Je merkt aan deze jongens die tot nu toe weinig minuten kregen, dat ze het niet makkelijk hebben. Maar ze kunnen enkel zichzelf over dit dood punt heen tillen.”

Amateurs op voorsprong

Het resultaat halverwege was hoe dan ook ondermaats. Via de Congolese internatio­nal Lubaki, geleend van het Hongaarse Ujpest van Roderick Duchâtelet, klommen de amateurs uit Molenbeek zelfs op voorsprong. Niet toevallig op een hoekschop, want daar bleken de Genkies enkele keren kwetsbaar. Zelf konden ze de bezoekende doelman niet één keer op de korrel nemen. De tweede helft was gelukkig van een betere makelij. De start was veelbelove­nd. Maar het heilige vuur doofde al snel. Tijd voor een paar wissels, vond Mazzu, en hij bracht met Limbombe en Bertaccini twee tieners. Een goeie zet. Twee minuten later was de stand gelijk. Assist van de jarige Bertaccini, doelpunt van de jongste Limbombe. “Zo wil ik in de competitie wel wekelijks een paar wissels doorvoeren”, grijnslach­te Mazzu. “Eerlijk is eerlijk, de jonge gasten vielen allebei gretig in en brachten dynamiek in het team. Onze tweede helft vond ik prima. We voetbalden compact en gaven amper iets weg. Ook het tempo was oké en we zetten hoog druk. Geen slecht woord dus over de mentalitei­t. De spelers bleven er tot het einde voor gaan. De buitenwere­ld zal wel oordelen dat het resultaat onvoldoend­e is. Maar ik bekijk het positief. We zetten een scheve situatie nog deels recht. Dit is een stap vooruit.”

KRC GENK: Jackers – De Norre, Cuesta, Adewoye, Borges (60’ Limbombe) – Screciu (60’ Bertaccini), Wouters - Benson, Piotrowski, Khammas – Odey. DOELPUNTEN: 31’ Lubaki 0-1, 63’ Limbombe 1-1. GELE KAART: Screciu.

SCHEIDSREC­HTER: Wim Smet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium