Het Belang van Limburg

“Ik ben nog niet uitgeperst”

Tweede Jasper Philipsen heeft voorjaar en Tour goed verteerd

- Werner BOURLEZ

Die dekselse Sam Bennett. Na Edward Theuns in Hulst was de Ierse kampioen dinsdag de kwelduivel van Jasper Philipsen (21). Opnieuw moest een Belg tevreden zijn met de tweede plaats. “Het moet toch eens lukken… Ik zou zo graag nog eens winnen”, aldus de jonge sprinter.

Met gebogen hoofd bolde hij uit in Ardooie. Jasper Philipsen dacht even dat hij na de vijfde rit in de Tour Under zijn tweede zege van het seizoen te pakken had, maar tegen Sam Bennett valt in deze BinckBank Tour voorlopig niks te doen. “Het team deed het nochtans zeer goed”, deed Philipsen het relaas van de sprint. “Maar mijn laatste man in de finale had iets te veel energie verspeeld en kon mij niet ideaal afzetten. Daardoor moest ik de spurt van iets te ver inzetten. Ik had snelheid en ging ervoor, maar het was sterven. Jammer, maar het komt op details aan. Kon ik iets langer wachten, dan had er misschien meer in gezeten. Bennett kwam er wel heel snel aan, dan heb je niks te zeggen.”

Maandag vierde, dinsdag tweede, woendag zou het dus prijs moeten zijn voor de neoprof. “Het moet toch eens lukken. Ik zou zo graag nog eens winnen. Het is toch al lang geleden (van 19 januari, nvdr). Maar ik panikeer niet en werk verder. Alles moet eens meezitten. Groenewege­n en Bennett zijn op papier de snelsten, maar de sprint moet altijd gereden worden. Er komt zoveel kijken, het kleinste foutje wordt afgestraft.” Het was al een druk seizoen voor Philipsen: na een hels voorjaar moest hij plots naar de Tour voor de geblesseer­de Fernando Gaviria. Hij stapte er net voorbij halfweg uit, maar de neoprof zit intussen wel al aan 57 koersdagen en heeft meer dan 9.000 wedstrijdk­ilometers in de benen. “Ja, maar ik ben niet uitgeperst”, aldus de elfde van de EK-wegrit vorige zondag. “Die eerste wedstrijd na de Tour voelde als een shock, maar daarna val je weer in je routine en dan gaat het beter. Ik hoop deze week toch eens te scoren.”

Nu wel in België

Maar dan zal hij wel voorbij Sam Bennett moeten. De 28-jarige Ier van Bora-Hansgrohe pakte zijn tweede op rij. Maandag glunderde hij nog dat zijn zege in Hulst speciaal was omdat hij in België is geboren en hij er verbleef tot zijn vierde. “Ja, ik wist niet dat Hulst Nederland is. Sorry, ik heb nooit goed opgelet in de aardrijksk­undeles. Maar Ardooie is toch België, hé?” Het ging trouwens weer verbazend vlot voor de toekomstig­e spurter van Deceuninck-Quick Step, die dit seizoen al aan tien zeges zit.

Woensdag gaat hij voor een hattrick, al moet hij eerst wel enkele kasseistro­ken trotseren. “Ik heb hier vier seizoenen gewoond toen ik bij AN Post reed, ik ken ze dus wel. Maar het is lang geleden, het zal dus wennen worden. (grijnst) Ik kijk er niet echt naar uit.”

Groenewege­n en Bennett zijn op papier de snelsten, maar ik hoop deze week toch eens te scoren Jasper PHILIPSEN

 ?? FOTO BELGA ?? Philipsen (links) moest maar nipt de duimen leggen voor Bennett, die zijn tweede zege pakte.
FOTO BELGA Philipsen (links) moest maar nipt de duimen leggen voor Bennett, die zijn tweede zege pakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium