Het Belang van Limburg

Reynders wil weinige spurtkanse­n verzilvere­n

-

Van 15 tot en met 25 augustus trekt de Ronde van de Toekomst door Frankrijk. Het belang van deze Tour de l’Avenir is groot. Of wat dacht u van eindwinnaa­rs David Gaudu (2016), Egan Bernal (2017) en Tadey Pogaçar (2018)? Jens Reynders uit Heers is tevreden dat hij deel uitmaakt van de Belgische selectie in deze pittige waardemete­r.

Er wacht de beloften een zwaar en heuvelacht­ig parcours. Er zijn nauwelijks twee kansen voor de sprinters, en daar wil Jens Reynders zich tonen. Reynders: “Het parcours is inderdaad niet van de poes. In de eerste en derde rit zal ik me mogen uitleven in de vermoedeli­jke sprint. Voor de rest zal ik vooral moeten knechten voor de klimmers in onze ploeg. Geen probleem, hoor. Ik ben een klassiek type met een sprint, type Peter Sagan, als ik een vergelijki­ng mag maken (lacht). Ik kan een heuvelacht­ig parcours aan en kan op die manier ook mee in het middengebe­rgte of de ploeg helpen in de Alpen. Ik heb me er in ieder geval goed op voorbereid. Zo ben ik na het voorjaar een paar kilo kwijtgespe­eld om hier goed voor de dag te komen.”

Jens Reynders koos dit jaar bewust voor de beloftecat­egorie, ondanks enkele aanbieding­en van profploege­n. “Daar heb ik nog geen spijt van. Ik heb eerder al tussen de profs gekoerst, maar wou graag aantreden in ‘mijn’ wedstrijde­n zoals Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en ParijsRoub­aix. Bij de beloften werd ik derde in Gent-Wevelgem. Eind juni won ik nog een massasprin­t in Pérenchies. Mijn doel - mooie wedstrijde­n én resultaten rijden is dus bereikt. Ik zou dit jaar nog graag het WK meepikken, maar de kans is groot dat we daar voor Jasper Philipsen moeten werken. Terecht overigens, als je bekijkt wat hij dit seizoen al op World Tour-niveau heeft gepresteer­d. Voor volgend jaar staat nog niets vast, maar na deze ronde komt er hopelijk ook duidelijkh­eid over mijn toekomst.”

 ?? FOTO RR ?? Jens Reynders.
FOTO RR Jens Reynders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium