Het Belang van Limburg

“Hecht team is onze grootste troef”

Wilson Tennis Academy Genk stapelt internatio­nale successen op Olympisch kampioene Matilda Mutavdzic

- Johan MULDERS

Een overzicht geven van alle internatio­nale successen van de Wilson Tennis Academy Genk zou ons te ver leiden. Daarom laten we Dries Beerden aan het woord. Hij is de architect en coördinato­r van de academie. “Waar dit gaat eindigen? Geen idee, maar dit is een duidelijk bewijs dat we goed bezig zijn”, zegt hij trots.

Sander Gillé en Joran Vliegen zijn zonder twijfel het uithangbor­d van de club. “Daarin schuilt een eerste verklaring van onze goede resultaten. Hun succes is voor de andere spelers een stimulans om hun niveau nog te verhogen.” “Daarnaast beschikken we over een kwaliteits­vol trainerste­am. Zeven trainers houden zich voltijds bezig met onze juniores en profs die internatio­naal spelen. We vormen een hecht team en dat is zonder twijfel onze grootste troef. Iedere speler heeft zijn vaste trainer, maar we wisselen ook af. Maxime Braeckman is bijvoor

ABCbeeld de vaste begeleider van Lara Salden, maar vorige week ben ik mee geweest naar Koksijde. Dat geeft een andere insteek. We kunnen allemaal van elkaar leren.” Dries Beerden is de eindverant­woordelijk­e. “Ik moet soms de boeman spelen”, geeft hij toe. “De ouders hebben weinig of geen inspraak. Ik maak altijd de vergelijki­ng met een dokter. Hij bepaalt of een operatie noodzakeli­jk is en niet de patiënt. De goede resultaten bewijzen ons gelijk. Gelukkig maar. We trekken geregeld naar het buitenland, maar het is daar niet altijd beter. Vorige week zaten onze spelers nog zeven uur in een boemeltrei­n op weg naar een tornooi. Het eten is ook niet altijd top. Al die ervaringen sterken hun karakter. Je mag bovendien niet vergeten dat sommige trainers jonge vaders zijn en dit is zeker geen nine-to-fivejob. Al die inspanning­en worden nu gelukkig beloond. Het blijft wel jammer dat we niet tot een samenwerki­ng kwamen met Tennis Vlaanderen, maar de resultaten bewijzen ons gelijk en dat doet deugd.”

DEFMatilda Mutavdzic loopt sinds vorige maand op de Genkse academie rond. Zij was de beste op de Olympische Jeugdspele­n U14 in Bakoe. De 15-jarige Britse woont en traint al twee jaar in Limburg (Opoeteren), eerst in Bree en het afgelopen jaar in Genk.

“Ze verhuisden met de hele familie naar België voor de goede opleidinge­n. Ze zijn afkomstig uit

GHServië, maar verhuisden toen Matilda twee was naar Engeland en ze hebben nog steeds de Britse nationalit­eit”, legt Beerden uit. “Ze wordt financieel serieus ondersteun­d door de Britse tennisfede­ratie. Matilda heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Haar attitude en werklust zijn voortreffe­lijk. Voor haar leeftijd is ze al heel volwassen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? “Al onze inspanning­en worden nu gelukkig beloond.”
FOTO SERGE MINTEN “Al onze inspanning­en worden nu gelukkig beloond.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium