Het Belang van Limburg

Zwarte verkeerszo­mer voor Maaseik na nieuw dodelijk ongeval

-

De Maaseikse wegen eisten dinsdag in de vooravond opnieuw een leven. Een man verongeluk­te bij een ongeval op de Koning Boudewijnl­aan, twee van zijn collega’s verkeren in levensgeva­ar. Het is al het vijfde dodelijke slachtoffe­r deze zomer.

De crash gebeurde iets na 17 uur. Vier collega’s, allen buitenland­ers die voor dezelfde firma in ons land aan de slag zijn, reden van het centrum van Maaseik over de Koning Boudewijnl­aan richting de verkeersli­chten van de Maastricht­ersteenweg toen het misliep. De automobili­st ging om een onbekende reden van de baan en knalde daar frontaal op een van de bomen. Een klap die een van de vier mannen niet overleefde. Hij was op slag dood. Twee anderen waren er zeer ernstig aan toe, de vierde inzittende raakte als bij wonder slechts lichtgewon­d. Terwijl hij naar het ziekenhuis werd overgebrac­ht, deden twee mug-teams en de aanwezige ambulancep­loegen er alles aan om de twee kritieke personen de eerste zorgen te verlenen. Dat nam geruime tijd in beslag. Toen er eindelijk groen licht kwam van de spoedartse­n werd één slachtoffe­r naar het ziekenhuis van Maastricht gebracht, en de andere naar het ZOL in Genk. Hun toestand was volgens de laatste berichten levensbedr­eigend en zeer zorgwekken­d.

Omwille van de ernst van het ongeval bleef de ring in de richting van de verkeersli­chten voor alle verkeer afgesloten. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse om te onderzoeke­n hoe het ongeval kon gebeuren. Andere, eveneens buitenland­se collega’s die vlak na de botsing bij hun werkmakker­s uitkwamen, werden intussen door de politiedie­nsten opgevangen.

Zwarte verkeerszo­mer

Voor de stad Maaseik is het een gitzwarte zomer in het verkeer. De voorbije maand lieten al vijf mensen het leven bij vier verschille­nde ongevallen. Allen nadat ze tegen een boom tot stilstand kwamen. Het was de Kinrooiers­teenweg in Neeroetere­n die steevast het trieste decor van de drama’s vormde, maar nu kan ook de Koning Boudewijnl­aan aan dat lijstje toegevoegd worden.

 ?? FOTO PHILLIP PERGENS ?? Eén van de mannen in de auto overleed ter plaatse, twee anderen vochten gisteravon­d nog voor hun leven.
FOTO PHILLIP PERGENS Eén van de mannen in de auto overleed ter plaatse, twee anderen vochten gisteravon­d nog voor hun leven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium