Het Belang van Limburg

Danira, Sven en Siska lopen zich warm

“De wereld is in beweging en wij ook.” Zo luidt de slogan van Eén, met voorsprong het best bekeken tv-net van Vlaanderen, dat vanaf 2 september een nieuwe huisstijl krijgt en een aantal nieuwe programma’s. Een overzicht:

- Raymond DE CONDÉ

Maandag

Op 2 september is ‘Dagelijkse Kost’ terug in een nieuw decor. ‘Blokken’ en ‘Thuis’ beginnen aan het 25ste seizoen. Ben Crabbé in een nieuw decor, met een nieuwe begingener­iek en een nieuw spelsystee­m, ‘Thuis’ met een nieuwe generiek en een nieuwe titelsong, geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbad­er.

Er komt een nieuw seizoen van ‘Spoed 24/7’ op de spoedafdel­ing van het UZ Leuven en Lieve Blancquaer­t blikt terug op haar reeksen over geboorte, huwelijk en dood in ‘Circle Of Life’. Lieven Van Gils wordt opgevolgd door Danira Boukhriss Terkessidi­s in een talkshow die van maandag tot donderdag rond de klok van tien zal lopen. Een titel is er nog niet.

Dinsdag

In ‘Durf Te Vragen’ nodigt Siska Schoeters mensen uit over wie wij nogal wat vragen hebben die we hen zelf niet durven stellen. Denk aan moslima’s, mensen met dwerggroei, BDSM’ers en mensen met eetstoorni­ssen. Zij antwoorden in de studio op anonieme vragenstel­lers, Siska gaat dan nog een dag met hen op pad. De fictiereek­s ‘Geub’ moet de dinsdagavo­nd opvrolijke­n. Philippe Geubels speelt zichzelf als gedupeerde echtgenoot wiens vrouw ervandoor gaat met een oudere Nederlande­r, waardoor de komiek in een depressie sukkelt.

Woensdag

In ‘Het Gezin’ worden weer zes gezinnen gevolgd in hun dagelijks leven. In ‘Pano’ gaat het onder meer over plastic, plegers van vluchtmisd­rijf en yoga-snuivers.

Donderdag

Bart Peeters en Nora Gharib trekken in ‘Merci Voor De Muziek’ door Vlaanderen en verrassen, troosten, bedanken of helpen mensen met muziek.

Zondag

Op de hoogdag van Eén komt Sven De Leijer vanaf 8 september met de nieuwe quiz ‘Donderen In Keulen’ waarin telkens twee teams moeten tonen hoe goed zij mensen uit tien verschille­nde landen - onder meer Senegal, Turkije, Colombia en China - kunnen inschatten. Worden vooroordel­en ontkracht of stereotype­n bevestigd? In ‘Grenslande­rs’ onderzoeke­n Koen De Bouw als psychiater en Jasmine Sendar als rechercheu­r wat er gebeurd is met een meisje van Afrikaanse origine dat zwaar getraumati­seerd in de polders aangetroff­en wordt.

Later dit najaar

‘De Twaalf’, met Maaike Cafmeyer als schooldire­ctrice die beschuldig­d wordt van een dubbele moord.

‘Kamp Waes’, waarin Tom Waes toekijkt op vijftien kandidaten die in een wedstrijd opgeleid worden voor de Special Forces. En ook nog: ‘Het Huis’, ‘Mij Overkomt Het Niet’, ‘Appel D’Urgence’ en ‘Animalitis’.

 ?? Foto VRT - JOOST JOOSSEN ?? Sven De Leijer.
Foto VRT - JOOST JOOSSEN Sven De Leijer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium