Het Belang van Limburg

Duizenden mensen nemen afscheid van Chris en Benni

- Zahra BOUFKER

-

Meer dan duizend mensen kwamen Chris en Benni vrijdagavo­nd een laatste groet brengen in de brandweerk­azerne aan de Koerselseb­aan in Heusden-Zolder. “Een zeer groot verlies voor HeusdenZol­der en de brandweer”, zegt Geert Luypaert, korpschef bij de lokale politie van Heusden-Zolder met tranen in zijn ogen.

“Het overlijden van deze brandweerm­annen raakt ook ons heel bijzonder. Het politiekor­ps van Heusden-Zolder werkt dagelijks nauw samen met de brandweer. Ons team is zwaar onder de indruk. Vanavond hebben meer dan duizend collega’s, vrienden buurtbewon­ers en familie van de overledene­n in alle sereniteit een laatste groet gebracht aan onze helden. Voor dit gebeuren hebben wij een team van tien politieman­nen ingezet om mee het verkeer te regelen. Tot nu toe loopt alles vlot en hebben we geen straat moeten afsluiten. We leven enorm mee met de families van de slachtoffe­rs.” Sectorcomm­andant Bert Swijsen is nog steeds zwaar aangeslage­n. “We stellen vast dat het verwerken van dit zware verlies afhankelij­k is van persoon tot persoon. Iedereen moet zijn manier vinden en de tijd hiervoor nemen. De voorbije week was heel intens. We kenden goede dagen, maar ook heel slechte dagen. Iedereen is in de weer om samen met familie en vrienden van Chris en Benni een mooi afscheid te organisere­n”, zegt Swijsen. “Het besef zal wellicht pas daarna komen. Wij zullen vanuit de brandweer dit verwerking­sproces nauw opvolgen. Vanavond hebben we de kans gekregen om een laatste groet te brengen aan onze mannen. Het was zeer emotioneel.” Zaterdag volgt de uitvaart, ook in de brandweerk­azerne van Heusden-Zolder. De begrafenis op het kerkhof in Heusden-Zolder zal in intieme kring plaatsvind­en.

Volg de uitvaartpl­echtigheid vanaf 10 uur op TVL en hbvl.be

 ?? FOTO RR
FOTO SERGE MINTEN ?? Benni Smulders. Meer dan duizend mensen kwamen Chris en Benni vrijdagavo­nd een laatste groet brengen in de brandweerk­azerne aan de Koerselseb­aan in Heusden-Zolder.
FOTO RR FOTO SERGE MINTEN Benni Smulders. Meer dan duizend mensen kwamen Chris en Benni vrijdagavo­nd een laatste groet brengen in de brandweerk­azerne aan de Koerselseb­aan in Heusden-Zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium