Het Belang van Limburg

“Terug naar de basis”

-

“De 0 op 6 mag ons niet uit ons lood slaan”, zegt Ally Samatta. De Genkse topschutte­r wil aanknopen met een zege. “Dat beseft de hele groep maar al te best.”

“De afgelopen dagen gaven me een goed gevoel, er werd bijzonder scherp getraind. We hebben ook uitgebreid gepraat. We gaan niet langer terugkijke­n naar vorig seizoen, daar is een streep onder getrokken. Ook al ondervinde­n we elke week dat die landstitel nog speelt, iedere tegenstrev­er zich dubbel wil plooien tegen de kampioen. Maar moeilijk gaat ook, ik ben bereid om als de op één na oudste speler - na aanvoerder Dewaest de kar te trekken. Ik ben een leider, die verantwoor­delijkheid ga ik niet uit de weg”, zegt de 26-jarige Tanzaniaan.

Extra trainingen

Terwijl hij zijn jonge ploegmaats met raad en daad bijstaat, is de Genkse topschutte­r zelf op zoek naar zijn beste niveau. Vorige week liet hij in de tweede minuut nog een prima kans liggen.

“Ik heb die fase uitgebreid opnieuw bekeken, alle lof voor de redding van doelman Bossut. Maar het klopt dat ik ook nog niet aan mijn top zit. Ik had mede door de Africa Cup amper vakantie afgelopen zomer. Dat betekent dat ik pas een week voor de Supercup bij de groep aansloot. Ik krijg nu nog extra individuel­e trainingen van fysiektrai­ner Ruben Peeters om weer mijn beste niveau te halen. Bovendien is het ook voor mij aanpassen aan enkele nieuwe medespeler­s en een nieuwe coach. Met Malinovsky­i speelde ik al ruim drie jaar samen, in het begin stonden we zelfs samen op het B-veld tijdens beloftenma­tchen. Dat zorgde voor automatism­en, die we er nu opnieuw moeten inslijpen.” “Felice Mazzu verwacht van mij ook dat ik meer varieer. Terwijl ik vorig seizoen alleen maar achter de defensie moest opduiken, moet ik nu af en toe ook uitzakken om de bal te vragen en plaats te maken voor anderen. Dat heeft allemaal een beetje tijd nodig. Maar ik panikeer niet, het seizoen is nog lang. Twee nederlagen op een rij doen iedereen beseffen dat we allemaal moeten terugkeren naar de basis. Het zet iedereen op scherp.”

Geen transferit­is

Samatta ontkent in elk geval dat hij met muizenisse­n in het hoofd zit. Hij is immuun voor transferit­is. “Het is aan mijn managers om zich actief met mijn carrière bezig te houden. Zij praten en laten me gerust, ik wil alleen maar voetballen. Misschien speelt het bij andere spelers, dat weet ik niet. Maar het zou in elk geval beter zijn dat de transferpe­riode zoals in Engeland wordt afgesloten bij de start van de competitie.”

 ?? Foto PHN ?? Ally Samatta, tweede oudste speler en leider.
Foto PHN Ally Samatta, tweede oudste speler en leider.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium