Het Belang van Limburg

“Ik kijk er enorm naar uit”

Patrik Hrosovsky landt zondagavon­d in Genk Felice Mazzu “Polyvalent en ervaren”

- David VAN DEN BROECK

Dieumerci Mbokani maakte met een brutale hold-up een abrupt einde aan tien jaar Viktoria Plzen. Geen wonder dat Patrik Hrosovsky (27) donderdaga­vond even moest slikken bij zijn afscheid aan de Tsjechisch­e topclub. Maar tegelijker­tijd keek hij al reikhalzen­d uit naar zijn nieuwe bestemming, KRC Genk. “Ik wou al langer naar het buitenland”, vertrouwde hij onze man ter plaatse toe.

De trouwe thuisaanha­ng bedacht hem met een uitgebreid applaus en wachtte hem ook na de douche nog op voor zijn laatste wedstrijds­hirt, foto’s en handtekeni­ngen. Aanvoerder Patrik Hrosovsky had ook tegen Antwerp de kar getrokken. Altijd in beweging, scherp in de duels, precies in de passing. En aartsgevaa­rlijk op stilstaand­e fases. Maar een falende afwerking zorgde ervoor dat Mbokani in extremis nog kon uithalen met zijn moker.

Een pijnlijk afscheid?

Hrosovsky: “Het was een loodzware wedstrijd. We creëerden voldoende kansen maar scoorden helaas slechts twee keer. Waarna Antwerp uit één gevaarlijk­e vrijschop de fatale tegentreff­er puurde. Dat is enorm ontgoochel­end.”

Jouw vrijschopp­en waren ook prima getrapt, het had je twee assists kunnen opleveren.

“Dat klopt. Maar het mocht niet zijn: de volley van Limbersky spatte uiteen op de lat en ook Havel strandde op het doelhout.”

Dit moet een emotioneel moment zijn voor jou?

“Ja, zeker. Ik ben hier tien jaar geleden aanbeland als tiener en heb hier veel mooie momenten gekend. Die wil ik altijd blijven koesteren. Maar ik ben ook klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen, in jullie land.”

Heb je het droog kunnen houden?

“Toch wel, een traantje heb ik niet weggepinkt. Maar het was wel emotioneel om afscheid te nemen van de fans. Vrijdag volgt pas het afscheid van de ploegmaats en alle

mensen binnen de club.”

Je arriveert zondagavon­d al in Genk?

“Normaal wel, ik moet de laatste regelingen nog treffen. Maar ik wil alleszins geen tijd verliezen, ik sta te popelen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen.”

Heb je de prestaties van je nieuwe club een beetje gevolgd de voorbije weken?

“Natuurlijk, ik heb bijna alle wedstrijde­n gezien. De resultaten vielen niet altijd mee, ik hoop dat ik de ploeg iets kan bijbrengen.”

Ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in je carrière?

“Het wordt echt heel raar om voor een nieuwe club te spelen. Ik wou altijd al naar het buitenland, maar eens ik er zal zijn, zal ik ook wel nostalgisc­h terugblikk­en op deze club. Zo werkt het in het voetbal

Genkcoach Felice Mazzu was donderdaga­vond voor één keertje Antwerp-supporter. Met succes, want hij kan een extra kracht als Patrik Hrosovsky goed gebruiken.

“Ik ga niet ontkennen dat ik blij was dat Plzen werd uitgeschak­eld”, glimlachte Mazzu vrijdag op zijn persconfer­entie. “Al zal het voor hemzelf zeker geen fijne avond geweest zijn. Ik verwacht Hrosovsky begin volgende week op training. Fysiek hoeven we hem niet meer klaar te stomen, aan wedstrijdr­itme heeft hij geen gebrek. Hij beschikt over erg veel ervaring, daar hebben we toch wel nood aan. Hij kan in principe erg snel geïntegree­rd worden.” “Hrosovsky is polyvalent, je kan met hem veel kanten uit op het middenveld”, aldus Mazzu. “Donderdag speelde hij een stuk hoger dan in de heenmatch. Maar zelfs als hij lager start, komt hij nog veel voor doel. Het is een box-to-box-speler, die onze kern zeker iets extra’s kan geven.” en het leven. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Hoe lang dacht je al aan een stap hogerop?

“Eigenlijk al van 2016, toen ik met Slovakije naar het EK mocht.. Maar dat toernooi liep niet zoals verhoopt. Ik speelde maar twee van de vier wedstrijde­n, misschien was ik er toen ook nog niet klaar voor. Maar nu wel en ik kijk er echt naar uit.”

 ?? FOTO BELGA ?? Patrik Hrosovsky in duel met de vermaledij­de Dieumerci Mbokani.
FOTO BELGA Patrik Hrosovsky in duel met de vermaledij­de Dieumerci Mbokani.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium