Het Belang van Limburg

“Mazzu moet zich nog aanpassen”

-

1 MOET GENK ZICH ZORGEN

MAKEN NA 3 OP 9?

“Zorgen moeten ze zich nog niet maken, maar er is een maar. Ze zijn belangrijk­e spelers kwijt. Pozuelo, Malinovsky­i, Trossard, … Drie smaakmaker­s vertrokken in een paar maanden tijd. Dat is één punt. In de Supercup tegen KV Mechelen creëerden ze nog kansen. In de eerste match tegen Kortrijk stonden ze ook al 0-1 achter. Daarna leken ze steeds minder mogelijkhe­den te krijgen. Logisch, je middenveld is er niet meer. Misschien moet Mazzu zich ook nog aanpassen. Die speelt normaal een ander voetbal. Nu moet ie toch meer open spelen. Veel meer vooruit en met druk op tegenstand­er. Dat lukt nog niet meteen.”

“Dat loopt dus nog niet lekker voor Racing Genk. Ze hebben grotendeel­s jonge jongens gehaald, maar die zijn nog niet van de kwaliteit van Trossard en Malinovsky­i. Berge is niet de Berge van toen hij juist terugkwam uit blessure. Toen stond ie er gelijk weer. Geduld hebben, hoor je dan. Maar je bent kampioen en als je nu weer een knal krijgt in Waasland-Beveren sta je nog voor een lastig begin in de Champions League.”

2 IS DE CHAMPIONS LEAGUE EEN

ZEKERHEID VOOR CLUB?

“Normaal moet dat kat in het bakkie zijn, ja. Oké, Linz ken ik onvoldoend­e en ze hebben Bazel uitgeschak­eld. Dat zag ik aan het werk tegen PSV en het was niet veel soeps. Bazel verloor in de tussentijd ook zijn beste aanvaller aan de Premier League. Een nadeel is dat Club straks Tau moet missen door die belachelij­ke rode kaart tegen Kiev. Maar het moet goed komen. Twee Belgische ploegen in de Champions League zou alvast schitteren­d zijn. Kunnen ze veel punten pakken voor de komende jaren, want dat wordt steeds lastiger.”

“Je hoort nu her en der mensen opperen dat dit Club ver kan komen in Europa. Zoals Ajax vorig jaar. Ten eerste ben je dan zwaar afhankelij­k van de loting. Zit dat wat mee, dan kan je overwinter­en in de Champions League. Al moet het dan beter dan tegen Kiev, want ik zat ook niet te watertande­n van Brugge. En ze krijgen toch drie goals tegen een subtopper. En straks gaan nog twintig ploegen in de lotingbak die er bovenuit steken.”

3 GAAT CHADLI VOOR DE KENTERING ZORGEN BIJ ANDERLECHT?

“Ik moet wel een beetje lachen om het jeugdbelei­d van Anderlecht. Ondertusse­n hebben ze Kompany, Van Crombrugge, Vlap, Nasri, Roofe en Chadli al gehaald. Zulj kwam in januari. Stuk voor stuk ervaren spelers. Wanneer men in het verleden bij paars-wit zeven spelers kocht, moest je kampioen worden. Tijden zijn veranderd. Je hoorde weer dat de eerste 25 minuten tegen Mechelen schitteren­d waren, maar dat is niet genoeg. In de andere 65 creëerden ze geen kans, ook niet tegen tien man. Het is allemaal goed tot aan de zestien en dan loopt het mis. Doku en Amuzu zijn leuke spelertjes, maar als ik kijk naar hun voorzetten en laatste pass, dan is er nog veel werk aan.” “Ik geloof wel dat Kompany genoeg krediet heeft om hier iets van te maken. Bij een andere trainer waren ze misschien al aan zijn stoelpoten beginnen zagen. Bij hem niet. Op het veld is hij ook gewoon de beste. Hij speelt met de vingers in de neus en als ze het niet meer weten laten ze hem het oplossen.”

4 PAST DEFOUR BIJ ANTWERP?

“Nou dat verrast me minder dan Chadli bij Anderlecht. Er is de D’Onofrio-link. Het zou goed zijn voor Steven. Met zijn kraakbeenp­robleem is de Premier League een moeilijk verhaal. In topcompeti­ties trek je dat niet. Luciano heeft dat goed doorzien en probeert hem nu binnen te halen. Eerder bracht hij hem al naar Standard, daarna – met veel minder succes – naar Anderlecht. Een goede Defour kan zeker een voortrekke­r bij Antwerp worden. Die ploeg kan ook nog wat gebruiken. D’Onofrio zal zoals altijd op het laatste wel toeslaan.”

5 AL OOIT SPELER DOOR SECURITY VAN TRAINING LATEN VERWIJDERE­N?

“Jullie doelen op Selemani van Union? Ik vond het wat overdreven dat ze veiligheid­smensen hadden ingehuurd om hem uit de kleedkamer te weren. Naar mijn weten is dat nog niet eerder vertoond. Die gozer wil een transfer en probeert dat te forceren. Het is van alle tijden dat spelers dat proberen. Die eigenaar van Union, Tony Bloom, lacht daar niet mee. Het Bosman-arrest heeft ze machtiger gemaakt. Het is nu eenmaal zo. Deze situatie hebben we zelf zo gemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium