Het Belang van Limburg

“Vakantie in Knokke was al langer geboekt”

Bilzen-Waltwilder trekt naar Knokke voor vierde ronde Beker van België Tom de Sutter (FC Knokke)

- Marc TRUYERS

Na Taviers, Ciney en Aalter vormt Royal FC Knokke de vierde horde in de Croky Cup voor Bilzen-Waltwilder. Een knappe prestatie aangezien B-W de enige Limburgse amateurclu­b is die vorige week de derde ronde overleefde. Dat er aan het zeetje niet op een euro meer of minder wordt gekeken, bewijzen de sportieve en extrasport­ieve uitgaven. De renovatiew­erken aan het Oliviersta­dion kostten net geen 13 miljoen euro. Om de verloren plaats in eerste amateur snel weer in te nemen werd het team o.a. versterkt met Tom De Sutter en Koen Persoons.

“Hele dure vogels wellicht, toch hebben ze ook maar twee benen”, maakt al die pracht en praal weinig indruk op voorzitter Johny Castermans. Toevallig vertoeft de preses volgende week ook in het populaire badoord. “Die vakantie in Knokke was al langer geboekt. Het is dus absoluut puur toeval dat ik de afstand BilzenKnok­ke tweemaal heen en weer op korte tijd zal moeten afhaspelen. Stel dat we Knokke wippen dan zal ik mij er volgende week best toch maar niet te veel op straat vertonen”, gekscheert de ex-doelman. “Ach, ik hoop vooral dat we niet afgaan met vijf of zes doelpunten. In theorie is het maar één reeks verschil, maar van het Knokke dat vorig seizoen degradeerd­e, blijft er nog maar weinig over. Zij hebben zich versterkt om meteen opnieuw te kunnen promoveren terwijl wij enkele maanden geleden bij wijze van spreken nog met 1,5 been in eerste provincial­e stonden.”

Zoals het een goede bankier betaamt, kijkt Castermans naast het sportieve uiteraard ook naar het financiële aspect van een bekerparco­urs. “Op dat vlak moet je veel geluk hebben bij de loting. Als je een verre verplaatsi­ng moet maken, is de kans groot dat je geld moet bijleggen. In de eerste ronde speelden we in Taviers voor amper 88 toeschouwe­rs. Onze vorige tegenstand­er Aalter betaalde 600 euro aan busvervoer, maar genereerde slechts 400 euro uit de inkomgelde­n. FC Alken had het geluk wel aan haar zijde vorige zondag. Het voetbalde in het stadion van RWDM voor 1.000 toeschouwe­rs. Bij een gedeelde recette betekent dat 5.000 euro elk voor beide teams.”

“Teambuildi­ng verplaatst”

Het Bondsregle­ment bepaalt dat bekerparti­jen de eerste vijf rondes op zondag om 16 uur móéten plaatsvind­en tenzij de bezoekende ploeg instemt om op een andere dag of tijdstip te voetballen. Omdat de excentriek­e burgemeest­er graaf Leopold Lippens geen toestemmin­g gaf om op zondag te voetballen, had Bilzen-WW bij de vraag van de thuisploeg om op zaterdag naar stadion De Taeye uit te wijken njet kunnen antwoorden. Castermans: “Wij hadden zaterdag een teambuildi­ng gepland. Als we die niet hadden willen of kunnen verplaatse­n dan waren we allicht een ronde verder geweest zonder te voetballen. Maar een kwalificat­ie op die manier zou geen voldoening geven. Dat zou ook heel onsportief zijn geweest.” Niet zelden zie je een ploeg die lang meedraait in het bekerverha­al, krasselen in de competitie. Spelers moeten al in de voorbereid­ing op de tippen van hun tenen lopen. Decompress­ie in de competitie dreigt dan. “Daar heb ik geen schrik voor. Twee seizoenen geleden legden we een fantastisc­h parcours af. De vijfde ronde tegen Roeselare werd toen pas ons eindstatio­n. Daarna draaiden we echter een goed seizoen waarin we op een haar na de eindronde misliepen. Deze bekercampa­gne zie ik

dan ook als een goede opwarming met het oog op onze zware septemberm­aand waarin we met Lierse, Turnhout, City Pirates en Houtvenne allemaal kleppers voor de kiezen krijgen.”

BILZEN-WALTWILDER:

Theunissen (spierscheu­r) vervoegt Conrad en Bruggen in de lappenmand. Schoubs, Fares en Tchamdjou zijn aan het lopen. Geurts en Appermont komen bij de selectie. De spelers vertrekken om 14 uur richting Knokke-Heist. Onderweg wordt er halt gehouden voor een pasta.

DE KERN: : L. Cascio, Dengis, Soto, Sanwo, T. Lacroix, M. Lacroix, Swijngedou­w, Zejnilovic, Willems, Annab, Akkrum, Telegrafo, A. Cascio, Geurts, Appermont.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Voorzitter Castermans staat voor een trip van bijna 200 kilometer enkel.
FOTO TOM PALMAERS Voorzitter Castermans staat voor een trip van bijna 200 kilometer enkel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium